Tre dagar.

Alla Helgons dag – det är idag det. Det är den dag på året som vi extra mycket tänker på de nära och kära, som lämnat jordelivet till det som kommer sedan. Det är en helgdag som enligt ett riksdagsbeslut skall infalla första lördagen efter 30 oktober varje år. En dag som ej är att förväxla med tämligen snarlika Allhelgonadagen som är en Romersk-Katolsk högtidsdag då man firar sina helgon. Den infaller alltid på samma datum, 1 november, det vill säga dagen efter Halloween – som även den ligger fast på samma datum år efter år. Halloween, All hallow’s Eve, som härstammar från de gamla kelternas fest Samhain gick ut på att skrämma demoner och spöken med hjälp av urgröpta pumpor etc. I mitten av 1800-talet hittade företeelsen till USA och resten är så att säga historia. Hur som – idag går mina tankar till alla de som inte längre är med oss. Så som morfar G, farfar F och ljuvliga farmor M. [GP, Dagar för döda och demoner]

I den katolska kyrkorna spar man inte på krutet – det är en upplevelse även för en icke-troende att besöka de stämningsfyllda byggnaderna och förundras över lugn, värdighet och prakt. Barcelona, Catedral de Barcelona, 2010.

+ Barcelona – snart ett år sedan jag var i den ljuvliga staden. Downton Abbey är igång igen på SVT1 – bara en sån sak. Idag var vi på trevligt barnkalas i Boråstrakten, den godaste tårtan jag ätit i modern tid var ett faktum.

– Har ännu inte sett The Adventures of Tintin på bio. Detta måste åtgärdas snarast möjligt – är någon intresserad av att dela knappa två timmar och en stor låda popcorn med mig så är det bara att höra av sig.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on November 5, 2011.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: