Svårslaget.

Det är misstaget som får alla andra misstag att verka fjuttiga. Att krocka en ny patrullbil efter 50 mil, att bränna upp en brygga med en engångsgrill, att riva ner spårvagnsledningar när man glömt fälla ner sin mobilkran eller råka sätta in ett alltför stort belopp på ett felaktigt konto – alla är de fjuttigheter jämfört med vad som hände på Ringhals tidigare i år. Efter rengöring av reaktorn, trycksatte man den och en brand utbröt. Det visade sig att man glömt att städa bort utrustningen. En kvarglömd våtdammsugare satte en helt ny standard och en helt ny prislapp på vad lite slarv kan ställa till med. Uppgifter gör gällande att det hittills kostat ofattbara 1,8 miljarder i inkomstbortfall. [GP, Ett miljardmisstag för Ringhals]

Tid är pengar – det vet man inte minst på Ringhals. För varje dag som reaktor 2 står stilla tickar det åtskilliga miljoner i uteblivna intäkter. Varberg, Biskopshagen, 2009.

+ Veckans enda arbetspass är avklarat – 14 timmar långt förvisso, men vad gör väl det när resten är ledighet.

– Inte ens med ett riktigt ont uppsåt skulle man kunna uppnå en ekonomisk skada av samma omfattning som i exemplet ovan.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on November 17, 2011.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: