Likhet inför lagen.

Borås tidning, BT, uppmärksammade för ett tag sedan ett fall som ställer det gamla påståendet om likhet inför lagen på sin spets. En man som varit och tränat på ett av stadens gym glömde sin iPhone 4 och tog sig tillbaka för att hämta den – den var då borta. Genom att spåra upp telefonen, med hjälp av Apples app Hitta min iPhone, lyckades han lokalisera den till en adress som stämde väl överens med en som varit och tränat samtidigt. Denne visade sig vara överläkare och när polisen konfronterade honom blånekade han till en början, men när konstaplarna viftade med ett beslut om husrannsakan plockade han snabbt fram den ur en korg uppe på en hylla. Han dömdes dock inte för tilltaget utan friades av tingsrätten. De hävdade att mycket talade emot läkaren, men med hänvisning till hans goda inkomst, där han egentligen inte behöver stjäla, och hans tillstånd efter en stressig jour, ansåg man tydligen att inte riktigt varit vid sina sinnens fulla bruk. Domen har överklagats till en, förhoppningsvis, mer konsekvent hovrätt. [BT, Lika inför lagen? Läkare gick fri tack vare god inkomst]

En överläkare i Borås ljög för polisen likt Pinocchio så att näsan växte. Efter att man viftat med ett tillstånd om husrannsakan ändrade han dock snabbt version och plockade fram en stulen premiumtelefon. Det som hade fällt både dig och mig hjälpte dock inte – han friades på mycket underliga grunder. Borås, 2008.

+ Idag blir det bjudlunch på restaurang med filmanknytning och imorgon, den stora dagen då jag lämnar 30-nånting, vet jag egentligen inte så mycket om. Hemlighetsmakeriet har varit stort, men Kat har bakat paj till hur många som helst så jag misstänker att det kommer någon mer utöver mor och far.

Lagen är inte lika för alla – det visar sig tydligt i ovan nämnda exempel.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on January 13, 2012.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: