Konstateranden.

Under lediga dagar blir det då och då lite slötittande på dumburken. Speeders på 6an och 10an är alla tiders värsta bottennapp, utmanarna till att uppnå samma låga kvalitet är lätträknade i Com Hems grundutbud. Att jag ändå tittar har helt att göra med min fäbless för amerikanska polisfordon, här exponeras läckra snutbilar från USAs alla hörn, vilket gör kvalitetsbristerna uthärdliga. Betydligt bättre är då Road Wars på TV4 Sport. Där man till största delen får följa Thames Valley Police och deras jakt på, i huvudsak, vardagsbrottslingar där ringa narkotikabrott, misshandel och trafikbrott står för merparten av deras vardag.

Den engelska polisen kör generellt en schysst stil – artigt och korrekt, även om de ser lite oklädda ut med sina oknäppta jackor. Den snudd på kamratliga stilen har de dock ibland inte mycket för – bildningsgraden bland öns pöbel verkar vara alarmerande låg. UK, Ashford, 2007.

Jag känner starkt med poliserna i den dokumentära serien – det klientel de hanterar är många gånger så urbota korkat, otrevligt och vad det känns som – helt bortom all räddning, att man börjar fundera på om det verkligen är inspelat i ett civiliserat västland. Fjärran från den engelska gentlemannastilen uppvisar de en sida som på allvar fått mig att fundera på om det inte är i Storbritannien världens dummaste livsformer står att finna. En typisk klient i Cops, redneck med öl i hand, bar överkropp och 50 extrakilon, framstår många gånger som rena raketforskaren, jämfört med den pöbel man får stifta bekantskap med i Road Wars.

En Ford CVPI med härlig New York-patina. Förmodligen en av världens mest kända bilar, även om säkert få kan namnge den. Vanligt förekommande i pinsamma TV-serien Speeders, där den uppvisas i allehanda läckra färger och utföranden. Tur för 6an och 10an det, det är onekligen frestande att zappa vidare. NYC, Park Row, 2007.

+ Road Wars. Jag har lärt mig att stå ut med Lee Boardmans nedvärderande kommentarer om klientelet som stoppas av lagens långa arm. Han har ju rätt – även om hans dialekt är fortsatt påfrestande.

– Och man påstår att amerikaner är korkade. Värre exempel på låg bildningsgrad verkar finnas på vår egna kontinent – endast en timmes flygresa bort. Speeders. 25 minuters katastrof-TV.

Advertisements

~ by onemountainsplace on May 15, 2012.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: