En park för alla.

Det är exakt en månad kvar tills semestern börjar. Det kommer att bli en mycket intensiv tid på jobbet, men även hemmavid kommer det att hända saker, främst i form av förändringar. Bonusbarnen skall flyga till nordligaste Norrland och svärmor ser till att avlasta oss, och skämma bort dem, under några veckor. Aygon har fått tid till en plåtverkstad för att få illa tilltygad plåt fixad, därefter ska jag ge den lite småfix, för att slutligen sälja den. Innan semesterns start skall dessutom en större och starkare bil ha införskaffats. Som sagt, full rulle fram till augusti.

Påfågeln har en prakt som få levande väsen kommer i närheten av. Men frågan är om inte dess underbara, jamande, läte är ännu trevligare. Göteborg, Slottsskogen, 2012.

Slottsskogen är en en härlig plats i Göteborg, på många sätt jämförbar med en välkänd storhet på andra sidan Atlanten. Tog med Lillen och Bonusarna för några dagar sedan. Barnens Zoo, några djurhägn och framförallt enorma lekplatsen Plikta gav oss alla några roliga timmar. Kameran var dessvärre inte särskilt samarbetsvillig. Tusentals exponeringar har gjort den rejält trött. Värst är den, i bästa fall, mycket nyckfulla autofokusen. Actionfoto är numera något av en utopi och helt uteslutet. Ny kamera? Gärna, men först bil och sedan dator. Ständigt dessa prioriteringar.

Den som gapar efter mycket. Denna silltrut har lite lustiga proportioner – detta då den tog sig en rejäl bulle, som fyllde ut halsen på ett markant sätt. Göteborg, Slottsskogen, 2012.

+ Slottsskogen förstås. En park för alla och envar.

– Många bilder blev knäppta i Slottsskogen häromsistens, ytterst få tog sig vidare till arkivet. Kamerans autofokus har mer eller mindre lagt av.

Advertisements

~ by onemountainsplace on June 26, 2012.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: