För en handfull.

Ytterst få har möjligheten att lägga 2,1 miljoner kronor på en bil. Än färre kan nog tänka sig tanken – men för de som både kan och vill finns det ett antal fordon som sticker ut från mängden. Idag, när jag var på Landvetter flygplats, fann jag ett av de mest extrema – och tilltalande. Mercedes Benz SLS AMG Roadster är inget annat än extra allt. Prislappen har vi redan berört, även om den avbildade extrautrustats för ytterligare knappt 200 000 kronor. Vad som fått prislappen att skena iväg ytterligare är bland annat 20″-fälgar, en ljudanläggning signerad Bang & Olufsen, ett så kallat performancepaket från AMG och eljusterbart förarsäte med minnesfunktion. Hade jag haft förmågan, och viljan att välja just en MB, så skulle valet dock ha fallit på den tidigare omskrivna kupéversionen av SLS. [Onemountainsplace, Nästan i klass med en Aston]

En bil för en handfull. Grundpriset som sträcker sig in över två miljoner skattade kronor är dock tämligen lätt att öka på. De röda bromsoken nedan kostar extra – 6 900 kr för att vara exakt. Härryda, Göteborg-Landvetter flygplats, 2012.

+ SLS AMG – förstås. Med eller utan tak så är det en bil långt bortom det vanliga. Med design som lämnar få oberörda och med ett motorljud som torde klå det mesta.

– 2,3 miljoner för en tvåsitsig bil – med tak av tyg. Undrar vad den är värd när man kört ut den ur bilhallen? Kanske stiger den i värde om 50 år, om du vakuumförpackat den och skyddat den från solljus och beröring.

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 1, 2012.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: