Front High.

FH – Front High. Volvos helt nya lastbil är nu presenterad även för den breda allmänheten. Jag, som egentligen sett mig mer än mätt på det fina fordonet, for under gårdagens eftermiddag in för att spana in arrangemanget. Medans Timbuktu roade mången göteborgare i den intilliggande Trädgårdsföreningen – till vilken köerna ringlade långa trots att spelningen börjat, kollade jag in de fem uppställda lastbilarna utanför. Utöver den exteriöra designen, som gör att lastbilen ser ut att vara i rörelse även när den står still, vill man gärna lyfta fram att den har snudd på personbilsmässiga vägegenskaper, har en ny dubbelkopplingslåda som byter växel på bråkdelen av en sekund och som ser till att lastbilen går väldigt snålt samt – inte minst, att den fått betydligt bättre utrymmen i hytten. Måtte det bli en riktig storsäljare – Mycket talar för det. Det är ju en Volvo. [Volvo Trucks, Nya Volvo FH]

En vanlig lastbil verkade gemene man, och kvinna, tycka. Jag vill dock påstå att den är riktigt vacker – i synnerhet toppmodellen FH16 med sin aluminiumfärgade grill. Men som i många andra fall är det insidan som räknas mest – och här har Volvo, åtminstone enligt dem själva, konstruerat något av en optimal arbetsplats. Jag tror dem. Göteborg, Bältesspännarparken, 2012.

+ Volvo FH förstås. I år och dagar har jag följt utvecklingen på nära håll. Det har varit intressant att se hur de inblandade parterna lyckats få ihop allt till denna vackra lastbil. Släkten från Dalsland levererade ett rejält lass kantareller till oss. Två sorters tårta bjöds det på under gårdagens barnkalas – en mer konventionell barntårta och en lite mer vuxen – som till det yttre såg ut att vara täckt av sand från sandlådan – något som visade sig vara finkrossade Marianne. Mums – lyder omdömet.

– Tänk på vilodagen, så att du helgar den. Så verkar Skatteparadisets styrande resonera, då man håller återvinningscentralen i Öjersjö stängd på just söndagar.

Advertisements

~ by onemountainsplace on September 9, 2012.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: