Solbad lockar de flesta.

Svenska turister tycker ungefär som jag – åtminstone vad gäller städer. I en undersökning som resebyrån Ticket gjort så har den svenske resenären satt Barcelona som favoritstad – jag kan instämma i att det är en mycket trevlig plats – även om jag inte rankar den som bäst. Trea är förra årets etta – London. Den som inte gillar Big Smoke finns inte. Underbar plats och min egen absoluta tvåa. Staden på andra plats i undersökningen är dock den mest intressanta – New York City, metropolen som älskas av många fler än mig. Man måste dock till platsen för att verkligen förstå. Förstå varför jag, med en dåres envishet, hävdar att det är den bästa platsen på Jorden.

Jag är, glädjande nog, långt från ensam om att förstå att The Big Apple är en alldeles enastående plats och något mycket speciellt. Själv blev jag helt såld, drabbades av omedelbar och ohämmad kärlek till den bästa platsen på planeten. I Love NY. NYC, Amsterdam Av; 2007.

Vad gäller platser för att tillbringa sommarsemestern på är jag dock fjärran från överens med mina svenska bröder och systrar. Där hålls klassiska platser för sol och bad högst. Kul för dem, själv har jag inget som helst ut av att omvandla min förhållandevis välhållna hud till läder under oskymd sol. Nej, reser gör jag för att upptäcka och lära, se och njuta av god mat och dryck. Men, alla är vi olika. [Ticket, Turkiet svenskarnas favorit för fjärde året i rad]

På en sjätte plats bland svennars favoritstäder finner man pralinen Rom. En helt otrolig plats, i synnerhet för den som älskar gammal historia. Rekommenderas starkt, men precis som i Barcelona gäller det att hålla hårt i sina ägodelar. Rom, Colosseum, 2006.

+ Hårt och tufft. Men roligt och kändistätt! Den gångna helgen var extrem, men summerat väger dock det positiva över. Barcelona, New York City och City of London – Svensken har god smak – vad gäller städer.

– Jag och mina närmaste kollegor var eniga under gårdagens eftermiddag. Den gångna helgen har varit den värsta någonsin gällande arbetsbelastning. Det finns ingen brist på jobb i alla fall. Om svensken får välja, dock inte denna svensk, så är det sol, strand och bad på stekheta Medelhavsadresser som gäller på semestern. Blotta tanken på att ligga passivt under solens strålar får mig att må dåligt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on October 1, 2012.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: