På gammal mark.

Dag tre innebar heldag med övningar i självskydd. Är rejält mörbultad efter att ideligen fått hårda och kalla handfängsel mot benen i underarmarna. Bra är att man, precis som ordningsvakterna, numera låter väktarna känna på hur det är att utsättas för positionell asfyxi – dvs. det som fortfarande dödar några människor varje år efter ingripanden. Man får först, genom diverse hårda och snabba fysiska aktiviteter, se till att bli ordentligt trött. Sedan ligga med magen ner mot golvet, med händerna längs sidorna. När sedan två kollegor lägger sig över lungorna och man känner hur bröstkorgen gradvis kollapsar efter varje utandning är det oerhört lätt att få panik. En väckarklocka. Lika pedagogisk som obehaglig.

Hela dagen ägnades ute på gammal mark. Under ca 10 år bevakade jag Sörredsgården, synlig i bakgrunden. Numera har den markant ändrat form interiört. ELIXIA hette den del vi var i som, till skillnad mot resten av kåken, var riktigt fräsch och trevlig. Göteborg, Sörredsvägen, 2012.

20121017-224002.jpg

+ Ångrar att jag inte såg gårdagens match mellan Sverige och Tyskland. En bragdmatch! Grymt starkt att komma tillbaka från 4-0. På en halvlek. Mot världens kanske bästa landslag. Veckans Brott är tillbaka på SVT1. Även om väl mycket tid ägnades åt tokstollen Quick i det första avsnittet. Svägerskan kom förbi med vår nya TV. En platt Philips 46″ – därmed har även vi, till sist, lämnat livet med gigantisk tjock-teve. Som trots sina moderata 32″ väger över sjuttio pannor. Långt ifrån allt var bättre, eller lättare, förr.

Rökare förpestar mitt liv vid hållplatserna. De blir allt färre, men när man drabbas av deras vidriga doft är det lätt att tänka medeltid.

Advertisements

~ by onemountainsplace on October 17, 2012.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: