Ett par schyssta lurar ska det vara.

Årets julklapp har traditionsenligt utsetts av HUI, Handelns utredningsinstitut. Förra året var det hemkörda matkassar som blev klappen framför andra och året innan det surfplattan. Det känns som att man fått in en hel del sans och balans i sitt tänk – jag kan fortfarande inte smälta att man 2004 utsåg platt-TVn som årets julklapp. På den tiden en sanslöst dyr pryl, väl i klass med en riktigt duglig bil. Det är få förunnat att kunna skänka sådana hårda paket. Nåväl, vilken är då 2012 års julklapp? Jo, i år är det hörlurar som gäller – ett mycket bra val. Musik är som allra bäst i ett par välsittande lurar. Är de dessutom snygga så är ju det ett extra plus. [HUI, Årets julklapp]

Läckert inslagen är denna V60 nere på Allum. Något av årets julklapp skulle man kunna tycka – om man vore ekonomiskt oberoende. Sedan några år har HUI lagt sig på en rimlig nivå vad gäller julklappar och deras inköpsvärde – i år är det hörlurar som gäller. Partille, Allum, 2012.

IMG_4543

Varken smörgås, kaffe, Coca Cola eller en trevlig, vacker och välklädd värdinna ingår. Ändå kostar den 1,3 mil långa resan till jobbet mig knappt 50 skattade kronor. Åtminstone om jag väljer alternativet SMS-biljett, något som man ibland tvingas att göra. Jag kan faktiskt inte förstå hur Västtrafik kan välja att skinna sina resenärer på detta vis. När jag reser samma sträcka med kontoladdning så kostar den drygt 25 bagis – om de lade på några kronor på det så hade jag knappast haft synpunkter – men det dubbla är inget annat än ocker.

Saknad. Ganska exakt 234 mil har avverkats på Scotten under året. Något som syns på däckens tämligen blanka slitbana. Min policy är dock att ställa cykeln när det är kallare än 0 – då blir det bussen. Något som kan vara rätt dyrt – i synnerhet när man betalar med telefonen. Partille, 2012.

IMG_0729

+ Hörlurar är ju en alldeles ypperlig julklapp – och läcker accessoar. Långt framskridna planer finns på att skippa Partilles zon-tillägg då man reser till och från Glennborg.

– Igår kom det ingen 515 på morgonen. Kung Bore såg effektivt till att inga tunga fordon kunde trafikera den mycket branta Tingsvägen. Blev till att springa ner till Partilles mer centrala delar för att åka med punktliga 510. Blir till att nyttja Västtrafiks resegaranti – första gången på flera år, skall nämnas. Saknar cyklandet – i stort sett gratis och underbart flexibelt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on December 5, 2012.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: