Grannen är med katt.

2013 ser ut att bli ett mycket aktivt år på cykeln. Idag har jag anmält mig till inte mindre än två cykellopp – Göteborgsgirots två dagar i maj för att vara precis. Lördagen den aktuella helgen kommer att bestå av drygt sju mils trampande i Glennborgs centrala delar i det så kallade stadsloppet. Söndagen kommer att utgöras av MTB-loppet, 3,7 mils cyklande i, vad jag förmodar, relativt tuff terräng. Jag hoppas nu på en tidig vår, eller att det i alla fall blir några plusgrader redan i början av januari – så att det blir drägligt att börja cykelpendla till bilfientlighetens Mekka – Göteborg. Kondition är som bekant färskvara och efter storhelgerna gäller det att släppa komforten och åter ge sig i kast med motvind, uppförsbackar och livsfarliga medtrafikanter. [Göteborgsgirot]

Det blev en herrans massa mil avverkade på min fina Scott som jag fick i födelsedagspresent. Nästa år ser ut att bli minst lika aktivt – kanske rent av ännu aktivare. Partille, Residenset, 2012.

IMG_0730

Svärfar har anlänt, svärmor kommer under fredagskvällen. Vi har grovstädat efter förmåga – den dagliga driften med småbarn och heltidsarbete gör det omöjligt att få till det där blänkande intrycket som man vill uppnå. Hallen är dessvärre inte färdig på långa vägar – något som kommer att ge ett lite trist intryck för släkten när de skall fira jul hos oss. Det körsbärsfärgade laminatgolvet är bortrivet, istället tittar ett föga inspirerande linoleumgolv fram. Väggarna är etter värre – pappfärgat och ojämnt är det, då tapeter rivits ned och diverse skavanker blottlagts. Men det är inte där högtiden skall firas, det är uppe på representationsplan det kommer att ske – vad som är riktigt roligt är att det kommer att bli välfyllt i salongen. I år kommer vi att vara fler än på länge – en riktig jul om man frågar mig.

Vår granne har blivit med katt – inte så hemskt som det låter dock. Det handlar om något så tilltalande som en riktigt fin bil, med treliters motor, crèmefärgat läder och en mycket smakfull kissekatt på huven. Jaguar X-Type är modellen. Partille, Residenset, 2012.

bild

+ Julen står för dörren – favorithögtiden framför andra.

– Känner, likt de flesta andra, en stress för att få ihop allt innan tomten anländer.

Advertisements

~ by onemountainsplace on December 20, 2012.

2 Responses to “Grannen är med katt.”

  1. Jaguar X-type? Bor ni i Beverly Hills?

    • Hehe, nej. Brukar betrakta det mer som Santa Monica. Partilles 90210 ligger snarare i Öjersjö. Där vill man synas och någon övre gräns för huspriser verkar inte finnas.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: