Ut med Julen.

Julen är nu definitivt bortstädad från residensets salonger. Något som brukar dröja länge löstes i år rätt raskt. Vid en stadsvandring i Göteborg häromdagen konstaterades det att Posthotellets extremt påkostade julinslagning också den gjort sitt. Lika snygg dag som natt – men på olika sätt. Tyvärr fick jag aldrig med mig kameran när det var mörkt, så Ni får nöja Er med en bild i grått dagsljus. Hotellet som är så smaklöst inrett att det blir läckert. För mycket, för vräkigt och för smaklöst blir – konstigt nog, rätt tilltalande. Ärenden i tjänsten tar mig ofta till platsen och jag kan inte låta bli att gilla det. [Hotel Clarion Post]

Häromdagen plockades det magnifika julbandet ner från Clarion Hotel Post. Även hemma i residenset städades julen bort och alla spår från favorithögtiden är nu borta. Förutom en mängd choklad som ingen ännu orkat äta upp. Jag jobbar dock på det. Göteborg, Drottningtorget, 2013.

IMG_1187

Spökhuset. Så benämndes Gothia Towers tredje torn av mina medresenärer på buss 513 häromdagen. De har en poäng – helt i betong står det resliga tornets hisschakt likt ett magert och övergivet tillhåll invid de två inglasade paradbyggena. För att ytterligare förstärka intrycket av att det är lite kusligt så har varje öppning försetts med tvärsgående plankor – som för att skydda det mot plundrare. Liseberg har fått en riktigt kuslig, om än temporär, konkurrent till deras eget spökhotell: Gasten. Det har gått rasande fort att göra det tredje tornet till det högsta av dem. En speciell byggnadsteknik – glidformsgjutning, har använts. En metod som främst används för att gjuta höga skorstenar, TV-torn och bropelare. Kaknästornet är ett känt svenskt exempel som byggts med samma teknik. [Gothia Towers]

Högst i trion – men för närvarande också magrast och kusligast. Det har nästan varit så att man kunnat se gjutformen sträva uppåt samtidigt som betongbilar, i stort sett oavbrutet, pumpat in betong i bygget. Göteborg, Örgrytevägen, 2013.

IMG_1148

+ Clarion Hotel Post och Gothia Towers. Två pompösa hotell, om än på olika sätt, som sätter Glennborg på stora kartan. Cykelpremiär i förrgår. Gnällande och stel kedja gav strul med växlarna, detta i kombination med något nedgången kondition skapade ingen rekordtid precis. Men det är riktigt härligt – så länge det är +2°C eller bättre. Om en vecka skall jag och frugan kolla på den första filmen om Bilbo. Den unge mannen som på vissa sätt är mycket lik mig – inte längdmässigt, men vad gäller viljan att upptäcka, uppleva äventyr och att resa. “I want to see mountains again, mountains, Gandalf”.

– Scotten fick ställas redan dagen efter då det var några grader under nollan. Och i skrivande stund har kung Bore återigen draperat Skatteparadiset i vit snö.

Advertisements

~ by onemountainsplace on January 11, 2013.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: