Volvon e stabil.

Att VCC bygger säkra bilar är ingen hemlighet. Några tokstollar från Nederländerna har gjort en film där de testar hur mycket stryk en Volvo 850 egentligen tål. Av filmen att döma så är det en hel del. Japanska småbilar krossas av den tunga bilen, den voltas och körs in i allehanda uppställda fordon – för att bara rulla på. Kritikerna menar på att filmen knappast visar på att Volvo gör bilar som är säkra att krocka i. Håller till viss del med – i första hand visar den på att de gör robusta bilar. Men sista scenen är talande för Volvos säkerhetstänk. Chauffören öppnar med lätthet förardörren och stänger den efter sig. Torde vara omöjligt i de flesta bilar, då den med all säkerhet varit fastkilad efter en sådan behandling. Titta själv – och förundras över att bilen verkar ha åtminstone nio liv. [Vi Bilägare, Hur mycket tål en Volvo 850?]

Min brors delikata 850 har redan figurerat på bloggen – den gången ur annan vinkel. Det är en förbaskat tålig bil – även om just detta fina exemplar vandaliserades så till den milda grad att han fick lösa in den. Sorgligt men sant. Dalsland, 2007.

Volvo 854 GLT (3)

+ Ledig helg och en hel veckas kurs i juridik, självskydd och annat säkerhetsrelaterat – med tillhörande fikor och utsökta måltider, väntar efter det.

– Passiv medtittare till The Bachelorette på TV3. Milde himmel – kan det bli värre? Vid närmare eftertanke – ja. Bonde söker fru och andra svenska efterapningar är etter värre.

Advertisements

~ by onemountainsplace on January 12, 2013.

11 Responses to “Volvon e stabil.”

 1. Den var rolig testen med 850! Det bästa var ändå när föraren efter avslutat prov klev ur genom framdörren och stängde den efter sig.

  Var någonstans tar nästa veckas utbildning plats?

  • Hej du, ambitionsnivån i filmen var det inget fel på 🙂

   Kursen blir ute på Arken. Var där en av dagarna senast. Vill minnas riktigt god mat och riktigt mumsiga kanellängder. Blir en utmaning för midjemåttet detta…

   Hoppas det är bättre med dig. Fika snart igen? Vore på sin plats.

 2. Låter som en god idé med fika igen. Vad tror du om en date nere i Haga?

  Gjorde min fortbildning på Arken i dagarna tre, inkl. övernattning, strax innan jul. Ett grymt ställe, verkligen. Förutom den lyxiga maten och kakorna kan jag varmt rekommendera deras spa-avdelning som är något i hästväg.

  • Haga blir grymt! Med rätt kanelbulle behöver man inte äta mer den dagen 🙂

   Ser fram mot Arken och kursen. Ses och hörs kompis!

   /Chris

 3. Haga???? Vad hände med Mohlins då. 🙂

 4. Stackars Mohlins, deras omsättning måste halverats sen the good guys tog över…

 5. N och Chris har bestämt sig för kanelbullar för riktiga karlar, och då är det bara den sorten som finns på Hagas café som duger.

 6. Good guys är bara en fasad. En ihålig sådan…

 7. GRATTIS, TA´MEFAN…

  • Tack ska ‘ru ha kompis! Arken är bra! Lite för mycket Toscakaka igår, med den nivån blir denna gubbe rundlagd på nadatid.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: