Tillbaka i vardagen.

Mitt halsont fick sin förklaring på Skatteparadisets Jourmottagning. Efter en snabb inspektion och ett ännu snabbare bakterietest i svalget, så kom domen på någon minut. Halsfluss konstaterades och det kändes ju inte jättemuntert – även om det var skönt att få veta orsaken till vad som plågat en. 10 dagars intagande av penicillin och träningsförbud under samma period. Att jobba var dock inget problem enligt doktorn – och det var sannerligen hög tid att hitta tillbaka till kontoret. Efter två veckors frånvaro var mailboxen sprängfylld och högvis med fakturor väntade tålmodigt på att konteras. Efter två dagar har jag nu kommit ikapp. Har allt saknat den stålgrå vardagen lite grann – residensets salonger tenderar att kännas lite trånga efter alltför lång tid i dem.

Markant ökning. Sedan vägtullarna i Glennborg driftsattes så har jag kunnat konstatera att det är svårare att få sittplats på bussen. Att fler bilister väljer att köra genom Partille för att slippa tullarna är också lätt att se. Trots att det var lätt att räkna ut att bland annat vår kommun skulle drabbas, fick vi inte säga till om något när de ledande i Götet klubbade genom det dåraktiga beslutet. Partille, Skulltorp, 2012.

IMG_4631

På lördagen firades en av mina finaste vänner och överraskningsmiddagen serverades på utsökta restaurangen S.p.i.c.e of Thailand. Glada och nöjda miner, härligt folk från förr – och en restaurang som onekligen levde upp till sitt namn, i synnerhet när de serverade en särskilt chilirik rätt från menyn som färdigställdes invid matborden. Det var som att någon avlossat en gigantisk pepparspray i lokalen. Samtliga började hosta och fick rinnande näsor. Väl värt ett besök. [S.p.i.c.e of Thailand]

Vardagsgrå garagepoesi. En av grannfirmans redan grå Octavia har blivit ännu gråare – månader av damm och stillestånd har skapat något riktigt dystert. Okänd kollega har, med inte helt fullgod grammatik, här försökt att vädja till någon att ge det bortglömda servicefordonet en välförtjänt tvätt. Göteborg, 2013.

bild

+ Tillbaka i vardagen, något som känns rätt skönt trots allt.

– Eller är jag det? Lillen blev idag hemskickad från dagis då vätska fortsätter att rinna ur hans öra. Tillbaka till läkaren imorgon således – med allt vad det kan komma att innebära.

Advertisements

~ by onemountainsplace on January 29, 2013.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: