UA.

Utan anmärkning, ja rent av med beröm godkänd. Besiktningsmannen på Bilprovningen hittade ingenting att anmärka på – trots att han, i vanlig ordning, verkligen sökte fel och brister. I vanlig ordning var jag förstås också ute i sista stund – men numera tillämpar, tack och lov, Bilprovningen i Göteborgstrakten åter Drop-in på ett flertal stationer. Värre var det för två år sedan då jag fick åka till Falkenberg för att inte riskera körförbud. Partilles bilprovning imponerade föga med uppskattad kötid på 4 timmar (sug på den, med en hungrig yngling i baksätet), varför jag istället valde att rikta kylaren mot Hisingen där jag fick köa i 20 korta minuter. Har misstänkt en anliggande broms höger bak, men av detta fanns inga tecken vid dagens kontroll. Bara att tuta och köra.

Det som inte får hända, men som ändå händer då och då, hände i vår relativa närhet natten till måndagen. En garagelänge började brinna och spred sig snabbt till intilliggande bostäder – varav några inte gick att rädda. Inga döda enligt uppgift, men för de drabbade är det inget annat än en katastrof. Partille, Lexbyvägen, 2013.

IMG_1256

Backup av filer och fotografier. Något jag försöker att sköta – risken för att bli av med allt, vid stöld eller brand, finns där hela tiden. Även om det förstås bara händer andra. Så som ett antal stackars själar i norra delarna av Skatteparadiset som fick se sina hem brinna ner till grunden. Ett snabbt händelseförlopp och en äldre byggnadsteknik utan brandceller, gjorde att räddningstjänsten fick stora svårigheter med att stoppa eldens härjningar. Anlagd eller ej vet man officiellt ännu inte – även om polisens CSI-tekniker säkert har fått en klar uppfattning om det vid det här laget. [GP, “Fick ingenting med sig”]

Den kritiska fasen – när bilen hissas upp och den noggranna inspektören börjar granska stag, damasker, leder och skrymslen med lupp. Alla som ägt en gammal rostig riskokare vet hur det känns. En klump i halsen och en önskan till högre makter om att inga dyrare brister skall noteras. Inga typiska Volvo-fel stod dock att finna på min fina V70 – faktiskt inga fel alls. Som det skall vara på en knappt inkörd (11 000 mil) premiumbil från Sveriges framsida. Göteborg, Aröd, 2013.

bild

+ Skönheten gick genom besiktningen helt utan anmärkningar. “En riktigt fin och välskött bil du har där, var rädd om den” hette det. Melodifestivalens mellannummer med Danny, Lena och Kristian Luuk var riktigt underhållande. Gina är sedan tidigare en sann favorit och utmärkt värdinna.

– Låtkvaliteten i första avsnittet av årets Melodifestival var tunn. Rätt låtar vann, något som inte säger så mycket då de övriga var direkt usla.

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 4, 2013.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: