Partille lockar alla sorter.

Partille tidning rapporterade i förra veckan om en uppåtgående trend för bostadsinbrott i kommunen. Enligt BRÅs, Brottsförebyggande rådet, preliminära statistik för 2012 så är det dubbelt så stor risk för att drabbas av inbrott i Partille, jämfört med Sveriges genomsnitt. De som ägnar sig åt denna typ av brottslighet åker då och då fast, man kan då direkt se att brottskurvan går nedåt. Polisen har kunnat se att det främst är två typer av brottslingar som gör brotten- dels är det många ungdomar, detta då det anses vara enkla brott – man behöver inte konfrontera någon och det ger snabba cash. Organiserade ligor är den andra kategorin som utmärker sig – tillvägagångssätt och valet av gods skiljer dem dock åt. Någon särskild insats från polisen för att bromsa trenden är för närvarande inte aktuell. [Partille tidning, Dubbelt så stor risk för inbrott]

Bostadsinbrott är dubbelt så vanligt i Skatteparadiset som snittet i Sverige. Något som varit ett faktum sedan 2009. Polisen lägger dock inget särskilt krut på det, utan inriktar sig på att störa de kriminella elementen genom att utföra bland annat trafikkontroller. Partille, Gamla Kronvägen, 2012.

IMG_2132

+ Skaffa ett larm – det är en liten investering. Jag är knappast att se som neutral i frågan, då jag verkar i en bransch som lever gott på kriminalitetens följder, att polisen inte kan vara överallt och på människors otrygghet. Men jag är också en privatperson – vis av egna, ytterst tråkiga, erfarenheter. Jag lovar dig att du inte vill komma hem till ett inbrott, utan att ha fått en indikation på det. Den otryggheten tar år att skaka av sig. Håll ögonen öppna, prata med främlingar, notera skumma åk och lås ytterdörren – även när du är hemma. Gör jobbet jobbigt för tjuven – då väljer han/hon sannolikt någon annan.

– Även oönskade element lockas till vår fina kommun.

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 14, 2013.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: