Fångad av en stormvind.

Lite så kändes ungefär hälften av gårdagens träningspass på Scotten. Liknelsen med Carolas vindmaskin kändes inte långsökt när vinden svepte fram i 16 m/s. I form av härlig medvind från Gamlestan, via Angered till Bergsjön. Resterande sträckor var raka motsatsen. Torra löv och sand kom vinande, men som en bonus kom även mjölksyran krypandes när man försökte hålla tempot uppe. Ett bra pass – vilket är nödvändigt då Göteborgsgirots två dagar närmar sig med stormsteg – det kommer att bli mycket cykel framgent.

Igår trampades det friskt i färgstarka Angered, stället där jag växte upp och som jag, då och då, faktiskt kan sakna. Göteborg, Gamlestadsvägen, 2013.

IMG_5453

Just Göteborgsgirots lördagsbana, den som kommer att gå på ca 7 mil asfalt i och kring GBG, var vad som lockade mig i nordostlig riktning igår. Banan har en del partier som kan vara lite tuffa såsom Älvsborgsbron och Angeredsbron (som lutar mer än man tror), men vad som verkligen kändes olustigt var att man kommer att cykla upp till Bergsjön från Angered. Den backen, som är rejält brant, var jag tvungen att prova och det kändes helt OK. Alltid skönt att kolla sådant innan, alltför många gånger har man blivit negativt överraskad när det väl gäller.

Vackra Lärjedalen fick jag bara se delar av – den gyttja som stigarna var gjorda av var dock fin träning för girots andra dag – som går offroad. Nedan Lärjeån, med sitt Ganges-färgade vatten. Angered, Långavallsgatan, 2013.

IMG_5470

+ Gårdagens tur genom uppväxtens Los Angered. Mycket är sig likt, överraskad blev jag dock av ett buddistiskt tempel som smällts upp invid den behagliga cykelbanan mellan Gamlestadsvägen och Eriksbo. Chùa Phât Quang som det vietnamesiska bygget heter. Blir till att kika närmare på det – såg inte riktigt färdigställt ut. Det är en härlig känsla att klämma ur det sista från musklerna i branta uppförslut. När lårmusklerna, gurglande i mjölksyra, skriker “Stanna!” medan hjärnan bara säger “Fan heller.”.

– Regn och fyra ynka grader ute. Tämligen otrevligt, men bara att ge sig ut på hojen.

Advertisements

~ by onemountainsplace on April 19, 2013.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: