Adrenalinpåslag.

Fixed Gear är en udda trend inom cyklingen som förvånansvärt nog har en del anhängare i vårt avlånga land. I korthet innebär det att cykeln har en växel utan frihjul och inga bromsar. Direkt livsfarligt förstår envar, direkt olagligt, säger polisen. Förespråkarna gillar dock det faktum att man noga måste planera sin körning och att det tillför ett, icke obetydligt, adrenalinpåslag.

En variant på temat blev det i söndags afton när regnet öste ner över Göteborg på min väg hem. Efter några hundra meter insåg jag, efter en ofrivillig rödljuskörning, att Scotten inte gick att stanna – kombon av uttjänta belägg och väta på skivorna gav 0 % bromsverkan. Merparten av resan hem går uppför, men där det gick utför var det läbbigt – för att inte köra in i hund i Skatås och ner i diket hemmavid fick jag nödbromsa genom att sätta mig på ramen, fixera vaderna mot tramporna och pressa skosulorna det hårdaste jag kunde nedåt. Funkade, men måste sett för jäkla dumt ut.

Hjälm är en bra grej, inte minst när bromsar – som normalt sett nyper till ordentligt, lagt av. Göteborg, Nordstan, 2013.

20130521-123202.jpg

+ Självaste N kom på besök till Residenset på måndagsförmiddagen. Jag som först trodde det var Jehovas alldeles egna vittnen – eller ännu värre, Fiskbilen, blev glatt överraskad. Flera timmar av skvaller gjorde gott. Har blivit invald i vår styrelse. Tror det kan passa mig – detta år som suppleant då familjesituationen inte direkt är optimerad för fler åtaganden.

Residenset hade inte städats alls när min forne kollega var här. Vårt hem som brukar föra tankarna till inredningsmagasin, såg mer ut som en ungkarlslya XL.

Advertisements

~ by onemountainsplace on May 21, 2013.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: