Nya miljöer.

Och andra vinklar. Men fortfarande samma undersköna, dryga 70 meter långa, yacht. M/Y Skat ligger denna gång förtöjd ute vid Nya varvet och inte, som brukligt är, vid Stenpiren. MarineTraffic har skvallrat om att det, av Lürssen byggda fartyget, under några veckor avverkat ett antal hamnar i relativ närhet, såsom Oslo, København och Fjällbacka. Namnet Skat lär komma av att den danska flickvän Simonyi en gång hade, kallade honom för detta – något som ju betyder “älskling”.

Projekt 9906 som hon kallades på varvet är fortfarande en beteckning som lever kvar i allra högsta grad. I militärisk stil har detta angivits i vitt typsnitt mot den grå tonen på skrovet. Det gör bara anrättningen än läckrare i mina ögon. Göteborg, Nya varvet, 2013.

+ Det har varit en riktigt trivsam dag. Bara en sån sak.

– TV4 kan inte bjuda på repriser av Fantasterna. Då jag själv är Bond-fantast hade jag gärna sett det avsnitt som handlade om 007 och hans värld – döm om min besvikelse då man måste bli premium-medlem på TV4 Play, för att kunna se det. Nej tack, står hellre över. Förbaskat snålt av Er.

Advertisements

~ by onemountainsplace on June 15, 2013.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: