Supermatchen.

Igår spelades då årets upplaga av den så kallade Supermatchen, denna gång mellan storlagen Real Madrid och PSG. I Göteborg fanns deras största stjärnor på plats och då tänker jag i synnerhet på två av fotbollens absoluta giganter: Ronaldo och Zlatan. Hur gick det då? Jo, Real vann över PSG med ett mål mot noll. Enligt uppgift bjöds åskådarna på ett tämligen lojt och avslaget möte, vilket ter sig naturligt då matchen var av vänskapskaraktär. Enligt uppgifter i kvällspressen så har det kostat ca 23 miljoner kronor att få hit de båda stjärnspäckade lagen. Tillkommer gör bland annat skatt, hyra av Nya Ullevi och säkerhetsarrangemang. Att ställa i proportion till biljettintäkterna som lär ha uppgått till ca 34 miljoner. Det är inga småslantar i rörelse när de stora pojkarna leker. [Expressen, Så mycket kostar det att få hit PSG och Real]

Mängder av fans, vakter och poliser runt de hotell som lagen valt för sitt boende. Real hyrde in sig på Gothia Towers, medan motståndarna PSG huserade på Clarion Post Hotel. Hundratals väntade stundom för att kanske, möjligen och eventuellt kunna få se en kort glimt av sina idoler. Göteborg, Mässans gata/Skånegatan/Åkareplatsen, 2013.

+ Kul när de stora klubbarna hittar till staden, det är sådant som sätter oss på den stora kartan. Men att ge 895 kr för en biljett känns inte aktuellt. Utekväll med delar av gräddan från förr. Ungefär hur trevligt som helst.

– Det var ju det där med dagen efter.

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 28, 2013.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: