Järnväg i trä.

Nu är det tåg som gäller. Lillen är helt såld på BRIOs träleksakståg, precis som hans 12 åriga syster fortfarande är och som jag själv alltid varit. Redan som liten vill jag minnas att jag lekte med de roliga tågen med magnetkoppling, som färdades på robust räls av trä. Det var 1958 som BRIO introducerade det aktuella systemet, som dock inte verkar vara skyddat av patent längre. Flera andra tillverkare erbjuder kombatibla produkter såsom lok, tåg och skenor. Men originalet är fortsatt roligast vill jag hävda. Så, den som går och funderar på vad Lillen kan tänkas vilja ha på sin kommande födelsedag i slutet av denna vecka, så vet jag att han skulle uppskatta ett komplement till hans järnväg i trä – skenor (gärna raka), broar, tunnlar, lok, tåg och vagnar. Allt är uppskattat – litet som stort. [BRIO, Järnväg]

Lillens gamla ånglok är ju gulligt. Numera finns det dock väsentligt mycket tuffare lok att köpa – vilket jag också gjort. På lördag kommer han bl.a. att få två läckra diesellok – där ett ser ut som ett typiskt amerikanskt godslok av biffig EMD GP-modell, medan det andra är mer likt en svensk V5. Partille, Residenset, 2013.

Old Brio

+ BRIOs järnvägar i trä. En leksak som roat generationer och lär fortsätta att göra så, inte minst då man valt att göra tågen lite mer realistiska, erbjuda häftiga tillbehör som fler tunnlar, broar, kranar och stationer – utan att frångå enkelheten och den briljanta grundidén.

– Kommer inte på något. Det är en rolig vecka, fylld med kul happenings. Inte minst Lillens födelsedag, som i år är utspridd på tre dagar av praktiska skäl, vår bröllopsdag och inte minst så skall ju farbrors 60 år firas ordentligt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 31, 2013.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: