Adventla.

En smakupplevelse i det närmaste utan motstycke. Min kollega, hemmahörande i Alingsås, nämnde redan under förra veckan att ICA Maxi sålde något som kallades adventla – vilket är en lussebulle som modifierats till en sorts semla. Låter kanske lite underligt – men glatt överraskad blev jag då han trillade in på mitt kontor och bjussade på en adventla som avnjöts tillsammans med nybryggt kaffe. Man skall akta sig för att påstå att adventlan är bättre än originalet – men jag vågar påstå att den var väl så god. Rekommenderas till alla de, som likt undertecknad, tycker att livet är bättre med bullar i alla dess former.

Adventla – så här såg de ut. Upplevelsen förstärktes av att bullen var helt perfekt i sin konsistens. Göteborg, Da Office, 2013.

Adventla

+ Adventla – spännande pimpning av två trevliga original. I morgon blir det julbord med firman – en sittning har redan varit så självfallet har jag fiskat tips om vart det godaste finns – såsom Ris a la Maltan, sillen, köttbullarna, osten och en mycket omtalad Västerbottenpaj. Då har jag äntligen fått lugnande besked på jobbet – får behålla mitt rum, min tjänst och uppgifter – de klienter jag precis börjat göra mig ett namn hos ersätts dock av nya. Likt chefen.

– Det har inte varit någon rolig väntan på dagens besked.

Advertisements

~ by onemountainsplace on December 3, 2013.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: