Älskad tradition.

Radio när det är som bäst – och med ett mycket lovvärt syfte: Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet. Musikhjälpen är alltså traditionsenligt tillbaka sedan snart en vecka. Det finns livsformer på jobbet som missat det, men i år är glasburen åter på Gustaf Adolfs torg, efter förra årets basering i Malmö. Besättningen utgörs i år av en mycket charmig veteran, Kodjo Akolor, och två rookies i sammanhanget – sångfågeln Sarah Dawn Finer och humoristiska Emma Knyckare.

Sarah Dawn Finer och Petra Marklund, tidigare känd som September, i samtal en morgon tidigare i veckan. September som för övrigt satte en onåbar nivå i programmet Så mycket bättre – ingen har kommit upp i hennes klass, i synnerhet inte i årets tämligen fadda omgång. Göteborg, Gustaf Adolfs torg, 2013.

Musikhjälpen '13.1

I vanlig ordning blandas av tittare/lyssnare önskad musik, med live-uppträdanden, besök i buren av kända och okända människor, roliga äventyr och, inte minst, häftiga auktioner. Vad sägs om en Tacomiddag med familjen Hysén (9 100 kr i skrivande stund), Aviciis signerade hörlurar inkl. VIP-biljetter (20 100 kr i skrivande stund), hjälp av Ernst Kirchsteigers snickare Pirre och Mackan under en dag (4 250 kr i skrivande stund) eller varför inte få bästa tänkbara toastmasters till ditt bröllop i form av Kodjo och Emma (20 900 kr i skrivande stund)? Annars kan man ju nöja sig med att skicka ett SMS för 50 bagis – många bäckar små – hittills har man samlat in 15 261 005 kronor. I morgon är det över för denna gång – som alltid kommer det att kännas tomt. [Sveriges Radio, Musikhjälpen 2013]

Min kamera har som bekant mer eller mindre lagt av och klarar bara av stillastående motiv. Den gode Kodjo fick jag bara ryggtavlan på. Mannen, som är något av en Super Star i Musikhjälpen-sammanhang, ägnade sig idag bland annat åt armhävningar. Efter budgivning genererade hans 81 ups and downs ca 55 000 SEK. Imponerande. Göteborg, Gustaf Adolfs torg, 2013.

Musikhjälpen '13.2

+ Musikhjälpen – ett mycket trevligt återkommande spektakel i SR/SVT, med ett lovvärt syfte. Men inte minst så är det förbaskat bra radio/TV. Min förtjusande brorsdotter fyllde idag år – fira henne får jag dock göra först nästa vecka.

– Snart jul och jag har knappt hunnit med något av det som ligger på mig. Blir som vanligt till att lösa allt sista dagen.

Advertisements

~ by onemountainsplace on December 14, 2013.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: