Superval.

Det är så kallat supervalår i år, det har nog ingen missat. Vad det betyder är att det är såväl allmänna val som val till Europaparlamentet under samma år – något som aldrig tidigare inträffat i Sverige. Nu är varje väljare högvilt och bara på Svenska Mässan har det varit såväl Kristdemokrater som Moderater de senaste två veckorna. Löften hit och dit – förstås, mer intressant är i mina ögon säkerhetsdetaljen. När KD för två veckor sedan huserade på min förra arbetsplats såg jag en udda fågel – Hägglunds personskydd färdades i en Audi A6. Med Quattro och en biffig 4.2 liters V8 på 350 hk under huven. Udda, häftig och effektstinn, men alldeles säkerligen avsevärt dyrare än de Volvo S80 som används frekvent av Polisens hemliga gren.

När 315 hk inte är nog. Då KDs starke man Hägglund var på Mässan, körde Säpo Audi med rejäl motorisering – mycket starkare än något i VCCs sortiment. Att vara inköpsansvarig på Säkerhetspolisens fordonsavdelning verkar vara en trivsam sysselsättning. Göteborg, Mässans gata, 2014.

Säpo A6 4.2 KD på Mässan

+ 24 är snart verklighet igen. Jack Bauer, en personlig favorit, är tillbaka med ännu en säsong. Denna gång, den sista (?), kämpar han mot terrorister i självaste Big Smoke. Får väl se hur den blir, de tre första säsongerna höll absolut världsklass, men sedan dalade kvaliteten. Något. 12 avsnitt blir det – 24: Live Another Day får världspremiär den 5e maj på Fox. När den hittar hit får vi väl se.

– En mycket speciell arbetsdag – helgen är mer än välkommen.

Advertisements

~ by onemountainsplace on April 11, 2014.

4 Responses to “Superval.”

  1. “Mycket speciell arbetsdag”???

    • Yupp. En av de sämre på länge. Men då vi jobbar på samma firma så vet du vad som gäller. Men det kan vi diskutera över en fika framgent. När ingen annan lyssnar.

  2. Jag ber att få återkomma framöver med dagförslag till vår så efterlängtade megabulle med kaffe/varm choklad nere i Haga…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: