Säsongen är igång.

I år det ett rekordår vad gäller mängden anlöpande kryssningsfartyg till Sveriges framsida. Något är det som lockar med Göteborg, som i år kommer att dra hit över 100 000 kryssningsturister med fyllda plånböcker. Utöver återkommande fartyg som AIDAcara, som var det första att hitta hit i år, så kommer det en del högintressanta flytetyg. Tänker då närmast på Europa 2 som lär vara lyxigt värre och det riktigt stora Royal Princess. Jag hoppas få se dem båda i sommar. Staden räknar med att de 73 anlöpen kommer att generera sköna 80 miljoner kronor. [GP, Över 100 000 kryssningsturister till Göteborg]

AIDAcara blev årets första kryssningsfartyg att anlöpa Glennborg. Med sin karaktäristiska pussmun så är hon ett kärt återseende – likt tidigare år kommer hon att komma hit mången gång, inte mindre än 28 gånger faktiskt. Göteborg, Frihamnen, 2014.

Aida Cara

+ Det blir många fina fartyg att kolla in i sommar och det blir många sköna stålar till Göteborg och dess näringsidkare.

– MarineTraffic. Min app funkar inte alls – kraschar ofta och de fartyg som lagts in under två års tid är borta. Endast ibland hittar den fartyg i sökfältet. Att det är en betal-app gör det hela än tristare.

Advertisements

~ by onemountainsplace on April 12, 2014.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: