Midsommar.

Midsommarafton firades med stora delar av bonussläkten i och invid stugan i Dalsland. Enligt uppgift så var det glädjande nog nytt rekord vad gäller mängden deltagare. Historiskt har detta varit en sann idyll för en utarbetad kropp och sönderstressad själ. Numer är man dock småbarnsförälder och det är ingalunda en trygg miljö för en ung och nyfiken telning. Som en hök fick man vara – 100 % fokus. Hela tiden. Helt slut när vi åkte hem. En stor, men betydande skillnad, mot alla tidigare besök på platsen.

En vy som heter duga. Från stranden nedanför stugan – sjön är full av liv, inte minst abborre. Ett gäng sådana i knappa enkilos-klassen serverades av värdarna på midsommardagen. Ljuvligt välsmakande tyckte samtliga. Dalsland, Ånimskog, 2014.

Dalsland lake

Mycket var dock som förr – mannen, som till vardags har det avundsvärda arbetet att smeka och justera karossdetaljer för Aston Martin, lagade i vanlig ordning förträfflig mat. Nämnas bör särskilt de kanske största abborrar mina ljusblå skådat,  efter en sinnrik rensning blev de nära på befriade från ben och fick sig en tur i stekpanna och ugn. Resultatet blev magiskt – något alla var rörande överens om.

Kul insekt, trollslända XL, från senaste besöket uppe i stugan. Definitivt en av de större, dock osäker på vad det är för art. Att den trivdes i solen, sittandes på jordsäcken invid växthuset, det är jag dock säker på. Dalsland, Ånimskog, 2014.

Ancient Flyer

Tjockskallar, eller snarare tjockhuvuden, fanns det gott om på platsen i år – till glädje för fotografen i mig. Ängssmygaren räknas till denna familj, med det mycket roliga namnet, inom släktet fjärilar. En mycket udda och läcker karaktär som var tämligen oskygg. En mängd olika småkryp gjorde tillvaron med makroobjektivet trivsam, även om jag knappast kan ha lagt mer än 30 minuter totalt denna gång. Sommaren är dock ung och jag räknar med att vi återkommer inom kort. Tusen tack för god mat och gott sällskap!

Ängssmygaren var ett av många roliga småkryp invid stugan. Med ett vingarrangemang som för tankarna till stridsflygplanen F/A-18 Hornet och F-14 Tomcat är det lätt att fatta tycker för denna fjäril. Dalsland, Ånimskog, 2014.

Unknown Aircraft

+ Årets midsommar var inte alls så kall som man vant sig vid genom åren. Trevligt träffa släkten, få äta gott och stundom bara få vara. Hemma bäst tyckte åtminstone minstingen – När grinden till trappan väl var stängd och man kunde släppa den totala uppmärksamheten från gossebarnen infann sig ett mycket behagligt lugn.

– Något “ladda batterierna” blev det inget av denna gång – tvärtom var jag utmattad när vi lämnade släktens underbara oas denna gång. Det är en rent horribel belastning på jobbet i detta nu – semestern ligger tre dagar bort och det är fanimej tur det.

Advertisements

~ by onemountainsplace on June 24, 2014.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: