Den sista Cross Country 90.

Idag rullar det sista exemplaret av VCCs storslagna framgång XC90 av bandet i TC inne på Torslandafabriken. Bilen som sålt bra och imponerat på mången (inte minst undertecknad som fick köra den hårt och ofta under några års tid i tjänsten) ersätts som bekant av en helt ny XC90 till hösten. Jag fick via min dåvarande arbetsplats följa utvecklingsarbetet mycket nära och mina känslor för den är därför extra starka. Med snyggt ritad kaross, plats för sju åkande, fyrhjulsdrift och en säkerhetsnivå som är (än idag) enastående så är detta ett fint stycke bilhistoria. Och på tal om historia – för framtida historiker ser man till att den sist tillverkade bilen idag körs raka vägen ner till Volvomuseet i Arendal. [GT, Sista Volvo XC 90:n rullar ut idag]

En riktig framgångssaga för Volvo Cars som sålt riktigt bra ända sedan lanseringen 2002. Nu är det dock dags att ge plats för ersättaren som man släpper mer och mer info om – såsom att toppmodellen kommer att ha två motorer (en går på bensin och en går på el) som tillsammans ger ca 400 hk och kommer att heta XC90 T8. Singapore, Syed Alwi Rd. 2014.

Cross Country 90 in SG

+ Volvo XC90 – snygg, kompetent och mångsidig automobil lämnar in till förmån för mycket efterlängtad efterträdare. Går i graven gör den dock inte, utrustningen för att kunna bygga bilen flyttas till fabriken i Daqing, Kina, där den återuppstår för delar av den asiatiska marknaden som Volvo XC Classic.

– Jag vet att det är känsligt att prata om det i negativa ordalag. Men jag tycker verkligen att det är för varmt just nu, livet är bäst vid ca 23 grader – det som nu råder är direkt plågsamt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 11, 2014.

2 Responses to “Den sista Cross Country 90.”

  1. Håll ut, min käre vän och kollega, om blott ett halvår är det vinter och förmodligen temperaturer som väl understiger dagens värmebölja. Du vet; “den som väntar på något gott…(får fan vänta…)” 😉 :-#

    • Något gott ja.. Hur blir det med en date – oss emellan? Har ju semester ytterligare 1,5 vecka..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: