Som hämtat från Road Wars.

ANPR, Automatic Number Plate Recognition, är till hösten verklighet på bred front hos den svenska polisen. Systemet, som läser av registreringsskyltar med hjälp av OCR-teknik och kontrollerar detta mot en fordonsdatabas gör att man snabbt och effektivt får veta om fordon i ens väg är oskattade, oförsäkrade, avställda, är stulna eller har stulna skyltar. På sikt vill man även att systemet skall lira mot Polisens egna system – för att presentera uppgifter om aktuellt fordon ägs/nyttjas av polisiärt intressanta personer eller om aktuellt fordon varit inblandat vid tidigare konstigheter. Ett stort steg framåt och inte en dag för tidigt. [Auto Motor & Sport, Premiär för ANPR i höst]

Ett hundratal polisbilar kommer till hösten att utrustas med ANPR – inte helt osannolikt även denna VW Passat Alltrack. Konstaplarna kommer nu att få effektiv elektronisk hjälp med att gallra ut mindre skötsamma medtrafikanter – det vet alla som då och då följer den engelska polisens arbete i Road Wars. Göteborg, Linnéplatsen, 2014.

VW Passat Polis Alltrack

+ ANPR presenteras av Polisen lite fint som ett system som kommer att hjälpa dem att hålla risiga bilar från vägarna och på så sätt spara människoliv. Att systemet kommer att bli ett effektivt vapen mot vardaglig kriminalitet ser jag dock som den förnämligaste vinsten – för att bedriva kriminell verksamhet, oavsett nivå, så är det tämligen nödvändigt att hålla sig med ett fordon – sitt eget eller någon annans. Sannolikheten att de fastnar i nätet ökar således markant.

– En vecka kvar av årets sommarsemester – det har gått fort.

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 20, 2014.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: