Svart och vit.

Chevrolet Corvette – ett stycke amerikansk bilhistoria som tillverkats av GM sedan 1953 och som sedan dess förnyats inte mindre än sex gånger. Den senaste modellen, C7, presenterades och började tillverkas i slutet av 2013. Den skall vara banbrytande då den är i det närmaste en helt ny bil, i stort sett fri från gammalt arvegods.

Corvetten av senaste upplagan – benämnd C7. Här en Stingray i ett minst sagt annorlunda utförande. Mölndal, Göteborgsvägen, 2014.

C7 Copper 1

Som ni ser på bilderna så fick jag alltså se en med mina egna ögon idag – och till på köpet rejält pimpad. Utförd och utrustad som en amerikansk polisbil i klassiskt svart-vitt blev min omedelbara reaktion att jag måste stanna. Titta. Beundra. Plåta. I min värld en riktig head-turner och utsökt delikatess. Bilcity Superbike har onekligen hittat på något som får folk att stanna till – åtminstone om man gillar potenta sportbilar, polisbilar eller både och.

Under huven lurar en V8, förstås, som enligt uppgift lär ge 466 hk och därmed ett bättre vikt-/effektförhållande än såväl Audi R8 som Porsche 911 Carrera. Mölndal, Göteborgsvägen, 2014.

C7 Copper 2

Bilens utförande var verkligen utsökt. Med rejäl fingertoppskänsla har man skapat något som är riktigt smakfullt. Gillade att man lånat den onde roboten Barricades (Transformers) slogan (“To punish and enslave…“) på bilen även om den i filmens värld var en Saleen S-281. Speed Patrol har man skrivit längst ner på dörrarna och det skall man veta, på motorvägen hade den inte gjort bort sig – bilen lär vara god för åtminstone 300 km/h.

En Corvette C7 som snutbil ter sig möjligtvis lite udda och extrem – men i Dubai skulle den förmodligen framstå som tämligen ordinär – vilket den ju faktiskt är, åtminstone i jämförelse med Bugatti Veyron som polisen bland annat kör där. Mölndal, Göteborgsvägen, 2014.

C7 Copper 3

Att svenska polisen skulle köra något liknande vore förstås löjeväckande – hemma i Svedala har man en mycket klok syn på hur polisfordon skall vara beskaffade och få torde på allvar kunna påstå att XC70 är något annat än en av världens bästa polisbilar med sin mångsidighet. I Italien är man dock bortskämda med att Lamborghini, helt utan kostnad, förser polisen med några potenta åk – undrar ofta hur man från EU kan tycka att det är OK. Får ju den så kallade Göteborgsandan, med en uppsjö av mutskandaler, att framstå som något obetydligt.

Rena kyrkorgeln med fyra stora pipor placerade i mitten. Säkert som amen i kyrkan så lär också ljudet vara något alldeles extra. “To punish and enslave…” är en slogan som kommer från filmens värld – mer exakt Transformers. Mölndal, Göteborgsvägen, 2014.

C7 Copper 4

I UAE badar man som bekant i stålar, något som förstås också kommer ordningsmakten tillgodo. Polisen i Dubai är omtalade i en hel värld för att de använder riktiga supersportbilar som patrullfordon. Då jag själv var där hann vi dessvärre inte in till stadskärnan för att med egna ögon och kameror utforska detta. Men vittnesmål från vänner, och inte minst finfina programmet Top Gear, gör att det inte finns minsta tvivel. Där kör man, på fullaste allvar, runt i polismålade Bugatti Veyron, Aston Martin DB9 och Ferrari FF. Bara det är lätt värt en resa till emiratet.

Svart och vit, med lite rött och blått. Så som en polisbil skall se ut. Det gick liksom inte att ignorera denna läckerbit på vägen hem idag. Mölndal, Göteborgsvägen, 2014.

C7 Copper 5

+ Chevrolet Corvette Stingray i snutkostym var i sanning läckert.

– Odinsplatsen kommer att bli vacker inom snar framtid, men jag kommer att sakna den lilla provisoriska rondellen i mitten – den var riktigt bra ur framkomlighetssynpunkt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on August 7, 2014.

4 Responses to “Svart och vit.”

  1. Det kan rycka i baguetten för mindre 😉

    • Kan bara hålla med 🙂 Såg samma läckra åk i samband med 40-årsfest ynka kilometern hemifrån. Nya vinklar, nya miljöer. Får väl se vad nästa inlägg illustreras med.. Thx 4 Reading My friend

  2. En stor och mycket omtyckt skådespelare gick ur tiden häromdagen. Må Robin Williams underhålla änglarna i himlen såsom han underhållit oss människor i decennier. Vila i frid, vår käre Mork…

    • Ja det är med sorg i sinnet man konstaterar att detta geni, som alltid utåt sett var glad & positiv, måste mått helvetiskt dåligt. Själv älskar jag honom som mest i Good Morning Vietnam, mycket mycket bra! Saknad och uppskattad av mången – Må han vila i frid.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: