Mystisk väska.

En misstänkt väska som lämnats vind för våg på J Sigfrid Edströms gata, invid Telia i Gårda, sysselsatte under sen eftermiddag och tidig kväll ett antal enheter från göteborgspolisen. Åtminstone fyra radiobilar och bombgruppen fanns på plats. Enligt uppgift så hade någon ropat till någon annan att väskan var farlig och inte skulle röras, den som fick detta till sig valde att ringa polisen för säkerhets skull. Många poliser såg till att spärra av alla tänkbara vägar fram till väskan, bland annat den vältrafikerade cykelbanan längs med ån.

Bombgruppens van tittar fram lite i bakgrunden på de två bilderna till vänster. Som sedermera fick uppdraget att förstöra väskan för gott. Göteborg, Johan Willins gata/Rantorget, 2014.

Efter några timmar valde man att med hjälp av bombgruppens robot att spränga väskan, som av allt att döma inte innehöll något farligt. Spårvägen, samt boende i fastigheterna runt platsen (som i vissa fall vackert fick lämna sina hem för en stund), var de som berördes i nämnbar omfattning. Vi cyklister fick ta ett sidospår vilket inte var mycket att orda om. Hemvändande spårvagnar placerades enligt uppgift på snabbspåret utanför Olskroken för att köras in i hallarna när allt återgått till det normala. [GT, Polisens bombgrupp sprängde väska]

Några nyfikna på plats, inklusive undertecknad förstås, men främst professionella betraktare som med med system- och videokameror dokumenterade skeendet på platsen. Göteborg, Rantorget, 2014.

Bomb Sqd 4

+ 75 % av uppsatta 300 mil uppnåddes idag, allt enligt finfina appen RunKeeper – nu skall väl resten gå av bara farten. I år har jag även bestämt mig för att köpa dubbdäck så att jag kan trampa på hela vintern, oavsett underlag. Kung Bore – jag utmanar dig.

– Många delar behöver bytas på min frekvent rullande Scott. Bromsbeläggen helt slut bak, sadeln börjar bli nött i kanterna, den växlar lite som den själv vill – men summerat fortsatt en mycket trevlig transportör, förvånansvärt fri från gnissel och gnäll.

Advertisements

~ by onemountainsplace on August 22, 2014.

2 Responses to “Mystisk väska.”

  1. Låter som du har en renå cykel 😁😜

    • LOL, jo det känns lite så med växlarna just nu. Men det blir bättring när jag bytt till nya kransar och fått justerat växlarna. Då blir kvalitetskänsla igen. Såg en Aston Martin V8 imorse, något som du väl iofs ser flera gånger om dagen. Ha det gott och ses imorgon ju 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: