Obegripligt.

GPs rubrik på artikeln är målande, ty krocken mellan Mærsk Tanjong och Colombo Express i Suezkanalen häromdagen framstår onekligen som obegriplig för en utomstående. När de båda jättarna låg ungefär jämsides så girade plötsligt Colombo Express kraftigt åt babord och rammade det Singapore-flaggade Mærskfartyget. Kollisionen blev hård och några containers föll ner i drickat. I väntan på skadebesiktning och utredning av skuldfrågan så ankrade fartygen i platsens omedelbara närhet, vilket effektivt reducerade framkomligheten i den mycket vältrafikerade farleden. Obegripligt var ordet – se själv, man kan bara förundras. [GP, Se jättefartygens obegripliga krock]

Påkörda Tanjong må vara en jätte, men jämfört med avbildade kollegan Magleby Mærsk så är det ett relativt kompakt flytetyg, sisådär 68 meter kortare. Göteborg, Skandiahamnen, 2014.

Pilot

+ Mängder av spekulationer kring den kommande Star Wars-filmen hittar ut på nätet – spionbilder från inspelningsplatser, skisser och hörsägen. Om bara hälften av det är sant så kommer det att bli en episk upplevelse – i synnerhet uppgifterna som kom under gårdagen gällande vem som kommer att vara filmens stora antagonist. Längtan är svår, i skrivande stund är det 443 dagar kvar till premiär.

– Gossarna är förkylda och det har vabbats fram och åter här hemma.

Advertisements

~ by onemountainsplace on October 2, 2014.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: