En fjärde säsong.

Homeland är åter i rutan med en fjärde säsong och det rivstartades i måndags med ett dubbelavsnitt. Nicholas Brody blev, som alla insatta vet, avrättad i slutet av tredje säsongen och mången har nog undrat vad man nu skall bygga vidare på. Efter att att ha sett dubbelavsnittet så känns den frågan överflödig, även om det aldrig lär nå upp till första säsongens fantastiska höjder – som ju byggde mycket på kemin mellan Brody och Carrie. Carrie ja, CIAs förmodligen bästa terroristjägare, lynnigaste anställde och i särklass sämsta morsa – är tillbaka med full kraft. Åtminstone på arbetet. Hennes brist på moderskänslor i kombination med uppenbar kyla, när det gäller att bomba potentiella terrorister, skapar ovänner såväl hemma som på jobbet. Det har faktiskt gått så långt att hennes maner har retat upp folk i den verkliga världen. På IMDbs forum har det redan skrivits spaltmeter om hur vidrig man tycker att karaktären Carrie är och att hon förstör serien. Jag kan bara hålla med om att hon är en usel morsa och har ett jobb som kräver ett speciellt sinnelag. Spontant känns detta såväl lovande som spännande, och jag ser fram mot utvecklingen. [SVT, Homeland]

Ganska exakt vid denna tiden hittar man mig under de kommande veckorna i residensets vita soffa då jag avsätter en timme för att avnjuta sann kvalitets-TV i form av Homeland, säsong 4. Det går förvisso även att avnjuta serien på SVT Play, men ibland kan jag uppskatta fasta hålltider. Nu vet även du hur man skriver ut Rolex på arabiska. Dubai, Dubai International Airport, 2014.

Rolex in Dubai

+ Homeland. Såväl Carrie, Saul och Quinn är med och spänningen lät inte vänta på sig – och mer av den varan lär det bli.

– Det har varit en seg sjudagarsperiod, med sjuka barn och sedan sjuk själv – samtidigt. En feber som tog nästan fyra dagar på sig att släppa greppet. Inte upplevt innan. Men imorgon bär det av till jobbet – där finns mycket att jobba ikapp efter många dagars frånvaro.

Advertisements

~ by onemountainsplace on October 8, 2014.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: