Hösten är räddad.

Det är mycket på TV nu, väl värt att följa. Redan nämnda Homeland förgyller mina måndagar, där Carrie nu blivit CIAs stationschef i Islamabad och en sakta stegrande spänning gör sig påmind. Tisdagar innebär, från och med ikväll, en ny säsong av Veckans brott där formidable GW rosar och risar det som är bra och dåligt med svenskt rättsväsende. Slutligen då lördagar – kostymdramat Downton Abbey, sprängfullt med drama, intriger och intressanta karaktärer. Mr Molesley som i säsongens första avsnitt drabbades av någon ålderskris, roade kungligt med sitt tafatta försök till föryngring. Säga vad man vill om Public Service, det är ändå på SVT1 det händer – en kvalitetsnivå svår att matcha. Hösten är räddad.

Originalet Leif GW Persson är principfast, min egen GW nickar dock instämmande till allt – bara jag knuffar till bordet lite. Min Bobblehead-docka av den populäre professorn är en trivselhöjare på kontoret – som från och med idag har trivsam utsikt över en av stadens många byggplatser, som inom snar framtid kommer att bli en fin liten park. Göteborg, 2014.

IMG_1605

+ Tre underbara TV-serier skapar ljus i höstmörkret. Så har jag äntligen fått ett kontor med fönsterplats – som inte vetter in mot gården.

– Vissa av oss, cyklisterna, kör som riktiga idioter – inget snack om den saken. Det trampas mot enkelriktat, på trottoarer, i bredd, mot rött… Krönikör Fredriksson har en poäng i att det ordinarie körkortet borde drabbas om man framför cykeln på ett sätt som man aldrig skulle göra med sin bil, men när han sedan säger att han själv skall gå i vägen för cyklister på cykelbanan, som en sorts hämnd mot de som missköter sig, så tappade han konceptet. [Expressen, Fredriksson: Cyklister skall inte stå över lagen]

Advertisements

~ by onemountainsplace on October 14, 2014.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: