VII.

Sjuan närmar sig och den fick faktiskt idag sitt officiella namn presenterat – Star Wars: Episode VII The Force Awakens. Varje dag de senaste månaderna har det kommit nya intressanta iakttagelser, främst från London där Industrial Light & Magic nyligen filmat färdigt. Det senaste lär ha varit att några nyfikna sett, och knäppt några mobilbilder, en inspelningsplats med någon form av ruin, där ett gäng stormtroopers, Solo och hans hårige vän Chewie sprang runt i en actionfylld tagning. Enligt uppgifter så kommer man att vara sparsamma med nyttjandet av CGI (datoreffekter) och främst satsa på en ny avancerad trickfilmingsmetod – goda nyheter för alla oss som tyckte att rymdskeppen rörde sig skönare i de de tre äldsta filmerna. De nya saknade mycket av känslan, mer som duktigt snygga datorspel. Av de koncept som läckt ut så verkar det annars vara en rätt dyster stämning med förstörd materiel från hårda krig, bland annat en utslagen AT-AT som verkar ha blivit hem åt någon.

Många gamla hjältar gör comeback i nya filmen såsom Leia, Luke, Solo och Chewie – dock inte denna favorit som vi alla känner som Lando Calrissian, kanske den mest intressanta karaktären från förr. Att han inte får vara med har orsakat viss uppståndelse bland fans runt om i världen – men man kan ju inte få allt. Göteborg, Svenska Måssan, 2013.

Calrissian

Som jag tidigare nämnt så har det släppts oerhört kittlande teorier om vem som kommer att vara den nya Sith-lorden efter ikoniska karaktärer som Maul, Dooku och Vader. Om de är det minsta sanna så är det egentligen redan succé – en alldeles underbar tvist, inte helt ologisk och en stor upprättelse för en skådis som inte fick glänsa så mycket mer än i originaltrilogin. Följande länk rekommenderas varmt om du, som jag, är oerhört intresserad av vad som sett dagens ljus hittills. Stor, så kallad spoiler-varning, utfärdas dock. Den andra länken är väl värd ett rejält klick, då det i mina ögon är det absolut snyggaste som gjorts på film.  [ikwiz, Star Wars Spoiler: Top 24 Leaked Concept Art From Episode VII] [Youtube, Star Wars Episode VI Return of the Jedi Opening Scene HD]

Rymdimperiets stormtroopers i känd gammal skrud. I sjuan kommer de att få uppdaterad design, med bland annat nya hjälmar – kanske kan de då också träffa det de siktar på. Deras oförmåga att träffa såväl rörliga som fasta mål var ju stundom ett rätt parodiskt inslag i de gamla filmerna. Dessa två gästade Geek Pride Day tidigare i år. Göteborg, Kungsgatan, 2014.

Stormtroopers at Kungsgatan

+ Star Wars 7 – idag fick den sitt officiella namn. Nu väntar jag bara med spänning på den första trailern. Det är ju trots allt bara 408 dagar kvar till premiär i skrivande stund. Drygt 5 mil kvar tills årets mål med cyklingen är avverkat. En vän söker mig med ljus och lykta – helt utan framgång. Jag ringer dig imorgon – jag lovar.

– Det vore en lögn att påstå att det är kul att cykla i motvind. Regn. Kyla. Och mörker. Alla dessa parametrar samarbetar för närvarande effektivt för att göra färden till och från jobbet till ett helvete. Men jag flinar åt det, att cykla i något som kan liknas vid en mörklagd och iskall dusch går ju bara att skratta åt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on November 6, 2014.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: