Trehundra nånting.

300 mil var målet och det blev verklighet för ca veckan sedan. Det har trampats på snö, is, grus, sand, jord, mossa och asfalt. I regn, torka, hetta och kyla. Uppför, nedför, i mot- och medvind. Med och utan släpvagn. Krockats med bilar och cyklar. Vurpats. Reparerats och justerats. Knappa 0,5 % av sträckan kördes på hyrd MTB i vackra och behagliga Singapore – en majoritet av milen har dock nötts fram och åter mellan hemmet i Skatteparadiset och jobbet i Glennborg – på icke helt ofarliga Göteborgsvägen genom Sävedalen, via direkt livsfarliga korsningen vid Stockholmsgatan och “röd-våg-stråket” vid Olskroken-Svingeln. Absolut roligast är det att köra hårt på Skatås kuperade grusvägar, absolut tråkigast är hård motvind i kombination med regn och kyla på Torpavallsgatan. Varje mil som går är nu en bonus, nytt mål blir det nästa år. Är ytterst nöjd med RunKeeper, men överväger att testa mer cykelanpassade appen Strava nästa säsong. Där kostar dock sådant som jag blivit bortskämd med, såsom möjligheten att sätta upp mål, se hur vännerna presterar etc. – extra. Vi får se hur det blir med den saken.

Min vardag i november. Det regnar, blåser och är mörkt. Kedjan gnisslar av blöt sand, glasögonen immar igen och strumporna blir mättade på regnvatten. Ibland prövas motivationen hårt, men glädjen kommer snabbt åter när man då och då får en nederbördsfri resa på Scotten. Partille, Puketorp, 2014.

IMG_1723.JPG

+ 300 mil gick tämligen lätt måste sägas.

– Idag var vattnet avstängt på jobbet på grund av underhållsarbeten. Inget kaffe på morgonen, inget kallt vatten att hälla i strupen, ingen dusch efter hårdkörning i lätt motvind. Inte helt fräsch känsla att hoppa i uniformen denna morgon.

Advertisements

~ by onemountainsplace on November 18, 2014.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: