Punka.

Det var inte igår direkt, senast var på Göteborgsgirots MTB-lopp där jag fick dubbelpunka efter att alltför hårt landat på vassa stenar. Egentligen inget att skriva hem om, men det aktualiserar ju det faktum att det väl är dags att hänga på däck som är kapabla att klara den kommande säsongen. Har aldrig testat att köra dubbat på cykel innan – men de som testat (exempelvis min bror uppe i norr) säger att det är en fantastisk upplevelse. Att man faktiskt kan köra på is utan att riskera livhanken. Minns förra vintern då jag körde till jobbet på de däck som nu är slutkörda och blev omkörd av fartglada cykelpendlare med dubbade däck, som helt orädda trotsade isiga cykelbanor. Jag är förväntansfull och dagens punktering kommer onekligen att skynda på bytet.

Knappt nio kilometer cykel blev det innan punkan var ett faktum. Den trista känslan när metall rullar hårt mot asfalt är verkligen inget vidare. Resterande tre kilometer fick glatt (nåja) avverkas till fots. Göteborg, Bagaregården, 2014.

IMG_1752.JPG

+ Morgonen var rätt kylslagen, kvicksilvret visade på två Anders Celsius, vilket är en rätt komfortabel temperatur när man fått upp arbetstemperaturen. Innan dess är det, i ärlighetens namn, rätt eh.. kallt.

– En punka kommer alltid fel. Inga lagningslappar hemma, ingen ny slang. Imorgon blir det till att åka bussen.

Advertisements

~ by onemountainsplace on November 19, 2014.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: