Tisdagar på SVT1.

En bra kväll – då GW nu åter är i rutan med en ny säsong av Veckans brott. Idag behandlades bland annat det avskyvärda mordet på John Hron i Kode. Fyra kräk, med fäbless för nazism, misshandlade honom under en halvtimmes tid – för att sedan lämna honom till en säker död. Gärningsmännen gick hem för att sova. Det var svårt att hålla tårvätskan i schack när pappan berättade om händelsen, om efterspelet med vandaliserad gravsten och stenkastning mot bostaden – men allra mest när han beskrev den oerhörda sorgen över att förlora sitt barn. Firma Persson-Kvartoft kommer hur som att förgylla ytterligare 11 tisdagar på SVT1 innan det blir sommaruppehåll. Tack för det.

Effektivare och framförallt mer synlig polis var något som nye rikspolischefen Dan Eliasson lovade då han utfrågades om planerna för den nya reformen med en stor myndighet istället för 21 mindre. Jag hoppas innerligt att han lyckas. Göteborg, Götaplatsen, 2014.

Police at Gothic Plaza

+ Zero Dark Thirty. En film med några år på nacken, som jag nu lyckats se färdigt efter sisådär 39 försök. Om jakten på al-Qaida ledaren U.B.L. där den outtröttliga CIA-analytikern Maya till slut fann honom i en väl kamouflerad befästning i Abbottabad. Team Six, från Navy SEALs, tog sig dit i skydd av mörker och kraftigt modifierade Black Hawk-helikoptrar. Han likviderades, identifierades och fick en begravning till havs i det tysta. En mycket intressant skildring, och jag kan förstå varför man prisats för dess ljud. Måste se den igen – i en följd. En mycket stark nia på mitt IMDb-konto.

– Allt har ett slut, så även Veckans brott, och då byttes det av damerna raskt kanal till TLC, skitkanalen som kom med på köpet när vi anslöt oss till Com Hem. Sprängfylld av andrahandssorterade amerikanska TV-serier, som inte fick plats någon annanstans. Helt outhärdligt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on January 13, 2015.

One Response to “Tisdagar på SVT1.”

  1. TLC, The Learning Channel.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: