Huvudvärk.

Bond 24 eller Spectre som den kommer att heta blir verklighet i november 2015. Craig är åter som den brittiska agenten och vad titeln säger är att den klassiska organisationen är tillbaka efter många års frånvaro. 007s antagonist ser ut att spelas av briljante Christoph Waltz och miljöerna man kommer att röra sig i är bland annat Rom, Mexico City, Tanger och Sölden, Österrike. Aston Martin har gått ut med att Bond kommer att köra en specialtillverkad bil, DB10, i filmen. Dessvärre inte det snyggaste de ritat – om man frågar mig. Häromdagen blev huvudrollsinnehavaren skadad under inspelningen av en biljakt i Rom. DB10an gick ner i ett av stadens många potthål och den ringa takhöjden i kupén gjorde att Mr Craig slog huvudet i taket så hårt att han fick uppsöka sjukhus. Enligt uppgift så verkar han dock snabbt ha varit på banan igen.

Gamla modellen av bilen som alla vill ha. Biltjuvarna gör rejäla hackor på dessa bilar, då beställarna är beredda att slanta upp frikostigt. Stöldmetoderna är raffinerade och mången har blivit av med sina dyrgripar – så även produktionsteamet kring kommande 007-rullen Spectre. Härryda, Göteborg-Landvetter flygplats – GOT, 2014.

Range Rover Sport

Kommande Bond har varit relativt omskriven den senaste tiden och har kantats av fler motgångar än lättare skallskador. Motvilligt gick produktionsbolaget tidigare ut med att inspelningarna drabbats av bakslag då man blev bestulna på nio bilar i Düsseldorf, varav fem var biltjuvarnas absoluta favoritåk Range Rover Sport, i samband med att scener skulle skjutas i Alperna. Vad man inte alls ville gå ut med från Sony var att manuset hittade ut i en tidig version, detta som en direkt följd av de omfattande hackerattacker som bedrevs mot företaget förra året. Hur som – mannen, som växte upp i ödsligt belägna Skyfall, är tillbaka och det om mindre än ett år. I vanlig ordning är han mycket efterlängtad. [007.com, Bond24 Announcement] [Aston Martin, Built for Bond] [Aftonbladet, Stal nio lyxbilar – Från James Bond-film] [DN, Skurkar stal Bond-manus] [Autoblog.com, Spectre star Daniel Craig suffers minor injury riding in Aston Martin DB10]

Mycket har hänt sedan sist, inte minst så har en bastuanläggning invigts vid Frihamnen, men mer om den längre fram. I samma område står dock denna konstinstallation i min smak att finna – åtta 40″-containers har målats på detta delikata vis. Göteborg, Frihamnen/Jubileumsparken, 2015.

Container Art

+ Bond är snart tillbaka och det blir spännande att se om man lyckas överträffa de senaste storheterna.

– Det har varit oerhört tyst här på bloggen – ett inlägg i månaden är inget att skryta med.

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 28, 2015.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: