Därmed basta.

I Frihamnen, mer exakt den så kallade Jubileumsparken, har nu en synnerligen läcker bastu invigts. Den ligger längst ut på en brygga och ser ut som något som kommer från TV-serien Skrotnisse och hans vänner. En arkitektgrupp, RaumlaborBerlin, har skapat något väldigt spännande. Med ett yttre i korrugerad plåt och ett allmänt snett, vint och väderbitet anlete fångar schabraket direkt blicken.

Det ser ut som något som några barn smällt upp på måfå, helt utan vattenpass eller fingertoppskänsla. Men skenet bedrar, detta är en mycket läcker installation som varmt rekommenderas. Göteborg, Frihamnen, 2015.

Därmed Basta

Det är fullt handikappsanpassat med hiss och bastun är ljus, rymlig och inbjudande. Genom ett stort fönster ser man ut över de närliggande fartygen.Omklädning sker i två byggnader på land, som har väggar bestående av tomglas. Lika fräckt som det låter. Bastun är öppen för alla göteborgare, det är bara att boka tid och njuta enligt uppgift. Länk finns på följande sida: [Göteborg 2021, Jubileumsparken]

Väggar av glas, tomglas till och med. Man ser dock inte in i omklädningsrummen – jag försäkrar. Ljuset därinne är dock väldigt spännande – väl värt ett besök. Göteborg, Frihamnen, 2015.

Bottled Wall

+ Bastun vid Frihamnen liknar inget annat jag sett – förutom på barnprogram då.

– Överväg inte tanken på att bada i vattnet invid – det är badförbud i älven och den främsta anledningen till det är att vattnet är direkt smutsigt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on March 2, 2015.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: