Den nya fina.

Den har fått epitetet Volvo Cars viktigaste bil någonsin och nog ligger det något i det. Föregångaren blev en succé av sällan skådat slag och att ersätta den, som under en tid var Sveriges främsta exportprodukt, med något helt nytt har förstås sysselsatt mängder med folk – på olika nivåer i och utom företaget. Att man lyckades hålla det så tight, så hemligt, är mycket imponerande. Förväntan har varit enorm, mängder av bilar har förhandsbokats, man startar inom kort upp ett nattskift på Torslandafabriken för att kunna möta intresset och motorjournalister har varit lyriska överlag. Häromdagen var jag ute i Torslanda och fann då ett gäng “Test Vehicles” parkerade utanför huvudkontoret.

Direktionen hos fordonstillverkarna VCC och AB Volvo körde/åkte på min tid hos dem alltid det senaste och det verkar fortsatt vara en sanning. Göteborg, Gunnar Engellaus väg, 2015.

XC90 (1)

Jag tycker att man lyckats att ge nya XC90 en helt egen look bland SUVar, i denna vinkel är det dock rätt mycket BMW X5. Göteborg, Gunnar Engellaus väg, 2015.

XC90 (2)

VCC går som tåget på de flesta marknader och pengavalven lär fyllas på i rask takt. Kanske kan man då piffa till huvudkontoret VAK på sikt, som exteriört har sett sina bästa dagar. Göteborg, Gunnar Engellaus väg, 2015.

XC90 (3)

Jodå, en svart fanns också på plats – kanske SUV-färgen framför andra. Göteborg, Gunnar Engellaus väg, 2015.

XC90 (4)

Designen är ypperlig. Kraftfull, sober och egen. Som ny är den ouppnåelig för de flesta, helt i linje med den premiumsatsning man nu inlett på allvar. Göteborg, Gunnar Engellaus väg, 2015.

XC90 (5)

Dikt an. Förväntningarna var stora inför den nya bilens ankomst, detta har man lyckats inbefria med råge. Nu återstår bara att se vad gemene amerikan tycker om de “små” motorerna. Göteborg, Gunnar Engellaus väg, 2015.

XC90 (6)

+ Nya XC90 är riktigt snygg och kraftfullt designad. Hyllad av de flesta motorjournalister, i synnerhet de av engelsk och amerikansk börd.

– Få har väl missat att Top Gear ligger på is sedan Jeremy Clarkson blivit avstängd efter att ha gått över gränsen – en gång för mycket. Han må vara en buffel och riktig “Cock” ibland – men jag älskar hans frispråkighet och hans totala brist på PK. Jag är en av många, många – som skrivit under uppropet på nätet om att hans plats är på Top Gear. BBC – Bring Back Clarkson.

Advertisements

~ by onemountainsplace on March 14, 2015.

7 Responses to “Den nya fina.”

 1. Såg den idag live för första gången, gillade vad jag såg 🙂

  Beträffande det DDR-inspirerande huvudkontoret för VCC så blir ju det inom kort en lokal ledig på en höjd i dess närhet. Hade ju varit logiskt att flytta verksamheten dit så att VD:n kan blicka ut över Torslandsverken som PG en gång i tiden gjorde 🙂

  • Väldigt fin är den ja. Men att örnnästet blir vakant..? Inte hört, vad kan det komma sig? Det var kul info, vart ska “Top Five” på ABVO ta vägen? Nya Z1:3 🙂

  • Vart ju tvungen att fråga min kompis Google.. Har helt missat detta men ser nu att de ska till Lundby. Spännande. Ja tar inte VCC chansen så ser jag utmärkta lokaler till Sec’s Hisingenkontor 🙂

 2. Vet inte varför, obegripligt beslut att flytta därifrån till det “fashionabla” Lundby… Lokaliseringen ska tydligen ske till ett väldigt ombyggt Viktor Ludvig Helge

  • Låter lika intressant som underligt. Även om han kapar personalstyrkan så är det en ansenlig apparat som skall in där. Låter trångt. Nu har jag nåt att spana in i Lundby. Ha en god natt!

 3. SkaraBert kan öppna flyktingförläggning på kullen i stället.

  • Ja inget går väl att utesluta, byggnaden har en bra inverkan på själen med sina ljusa rum, utsikten, japanska trädgårdar och förstklassiga matsalar.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: