En favorit.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan sist och en hel del har också gjorts. Bland annat har vi unnat oss ett första besök på favoritstället Gunnebo slott och trädgårdar. Våren hade kommit men ännu var luften kall och någon grönska av rang fanns inte att tala om. Grabbarna sprang glatt runt i de fantastiska miljöerna och en kopp kaffe blev det i solen.

Man har nu kommit en bra bit med projektet att återskapa det orangeri (älskar verkligen det ordet) som en gång låg på platsen. Kat läste nyfiket på informationsanslaget. Mölndal, Gunnebo slott, 2015.

Orangeriet på g

Rekonstruktionen av det gamla orangeriet som en gång låg på platsen har tagit ordentlig fart. Genom att studera gamla ritningar från arkitekten Carl Wilhelm Carlberg, historiska källor, akvareller och andra arkeologiska fynd så uppförs det med en målsättning att det skall se ut som det gjorde runt år 1800. Projektet beräknas vara färdigställt 2018. [Orangeriet  Gunnebo Slott och Trädgårdar]

Fruktbarheten personifierad. Naken stod hon med sina behag i den allt annat än värmande solen. Hon var den enda statyn som stod framme nedanför slottet – de har en tråkig tendens att bara försvinna. Mölndal, Gunnebo slott, 2015.

Fruktbarhet

Renovering pågick av det vackra slottet vid vårt besök. De yttre trapporna fick sig en rejäl översyn inför den stundande högsäsongen. Mölndal, Gunnebo slott, 2015.

Renovering av fina slottet

De knotiga träden för mig osökt in i fantasins värld exempelvis till Harry Potters, där ett knotigt träd mycket hårt misshandlade Arthur Weasleys flygande Ford Anglia. Mölndal, Gunnebo slott, 2015.

Knotiga träden

Dessa träd brukar alltid vara genuint gröna när vi är på plats. Denna gång var de enkom grå och livlösa – men de var snygga ändå i sin perfekta formation. Mölndal, Gunnebo slott, 2015.

Inte så grönt som brukligt

Lite liv var det allt ändå. Denna blåmes exempelvis, som nyfiket betraktade fotografen. Favoritfödan är insekter och spindlar, värsta konkurrenten heter talgoxe. Mölndal, Gunnebo slott, 2015.

Gunnebo Blåmes

+ Gunnebo Slott och Trädgårdar. En riktigt härlig plats.

– Kameran – återigen, kameran. Den sviker mest hela tiden.

Advertisements

~ by onemountainsplace on April 30, 2015.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: