Nu finns den i affären.

Nu finns den i butik, VCCs omskrivna och omtalade underverk – nya XC90. De 1927 första bilarna, First Edition, lär nu ha hittat ut i världen och vår egen Zlatan är ägare till bil nummer 10. Daniel Ek, grundaren av Spotify, har fått bil nummer 14. Utöver dessa herrar presenteras ett antal män och kvinnor aktiva inom design, mode och livsstil – även om en majoritet av de 1927 bilarnas hemadress förblir en hemlis. Vem fick då bil nummer ett? Jo, en riktig kung när allt kommer omkring – Carl XVI Gustaf.

Likt mången medmänniska är jag mycket attraherad av Volvos flaggskepp – en ouppnåelig dröm för oss vanliga löntagare. Men att drömma för en ju framåt sägs det. Sävedalen, Göteborgsvägen, 2015.

All New XC90

+ Nya XC90 förstås. Föregångaren var en riktig läckerbit – men det här är verkligen riktigt fint. Glenn Hysén – en gång världens bästa back, men faktisk även min gamla granne, efter hemkomsten från proffslivet i Liverpool. Han skriver krönikor för GT/Expressen och han besitter något så sällsynt som sunt förnuft. Det är en härlig känsla att ta del av hans texter (som inte på något sätt är språkmässigt bländande), helt befriade från allsköns PK-trams. Senast om den stora lättkränkta massan. [GT/Expressen, En indian – hur kan det vara kränkande?]

– XC90 är så dyr att det mest skulle vara pinsamt att be om en provkörning. Jag får göra som de flesta andra som suktar – köpa en. I tredje eller fjärde led.

Advertisements

~ by onemountainsplace on May 13, 2015.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: