En till.

Så har det då hänt igen. Ännu en mördad, i en av Göteborgs många uppgörelser i den undre världen. Detta kommer förstås att åtföljas av ytterligare vedergällningar i det ständigt snurrande ekorrhjulet av hämnd, respekt, heder och marknadsandelar. Unga och arga män, beväpnade till tänderna, åker runt på stadens gator i premiumbilar, iklädda svindyra armbandsur och flotta kläder. Med en tystnadskultur som gör att man inte snackar med någon utomstående, i synnerhet inte polisen, vilket gör att man hittills lyckats slippa straff för de grövsta brotten. Men en ny taktik, där myndigheterna samarbetar (på det vis man gjorde mot Al Capone i USA) och slår mot plånboken har börjat bära frukt. Man beslagtar bilar, attiraljer och kontanter som antas härröra från brottslighet. Rör man sig sedan i dessa kretsar och har svårt att visa hur man tjänat ihop till högvis med sedelbuntar blir det jobbigt. Den biten är ett ljus, i ett annars rätt kompakt juridiskt mörker kring Göteborgs gangstervärld.

Media var tidigt på morgonen ganska sparsmakade med uppgifter om vart nattens mördade man påträffats – den biten blev uppenbar på vägen till jobbet. För övrigt en rätt angenäm dag där mången kund passat på att ta klämdag. Partille, Gamla Kronvägen, 2015.

Man down

+ När Polisen, Försäkringskassan, Skattemyndigheten och Kronofogden slår sina påsar ihop blir det avsevärt tristare att skryta med sitt gangsterleverne. Jag är glatt överraskad att svensk lag faktiskt tillåter att egendom får tas i beslag och förverkas.

– Ytterligare en. De flesta ger sig in i leken självmant, och jag har riktigt svårt för att känna någon sympati med dem. Men det är när de väljer fel personer eller går loss i publika miljöer som det blir rätt obehagligt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on May 15, 2015.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: