Två jättar på blixtvisit.

Kryssningssäsongen har börjat vilket betyder att en mängd fantastiska, och vackra, fartyg finner sin väg till Göteborg, som kommit att bli ett populärt stopp bland rederierna. Idag var ett av världens största kryssningsfartyg, Regal Princess, på blixtvisit men hon låg i tryggt förvar innanför Skandiahamnens perimeterskydd så där blev det inga bilder. Istället fick jag rikta blickarna mot nästan lika stora MSC Orchestra, som låg vid Arendalskajen. 40 meter kortare än Regal Princess, men trots det en riktig gigant. Synlig från långt håll – ja hon fick till och med den gigantiska skrovhallen att se kompakt ut. Hon byggdes 2007 och kostade då nätta 480 miljoner USD. MSC Cruises har skött sig fint, för något kul skvaller kring fartyget har inte gått att finna. Mer än att 8 östeuropeer greps 2010 för att ha hanterat stora mängder kokain ombord – vilket enkom är positivt.

En storslagen skönhet, MSC Orchestra. Hon har plats för 3 200 passagerare och en besättning på ca 990 man ser till att de har det angenämt ombord. Göteborg, Arendal, 2015.

MSC Orchestra in GBG

+ De stora flytetygen är imponerande att iakttaga. Ett välkommet inslag varje vår och sommar.

– Vår kära granne Rigmor begravdes idag. Vi är en synnerligen trevlig människa kortare, äran att få flagga halv stång föll idag på mig. Vila i frid och tack för allt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on May 15, 2015.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: