En vecka av pusslande.

Det har varit en vecka av pusslande. Eskil A.F. sjuk i vattkoppor och två föräldrar som likt andra förväntas inställa sig på arbetet. Det har delats och planerats, högt och lågt och till slut blev det fredag. Men behov uppstod av barntillsyn på förmiddagen under en timme, då Kat kallats till akut möte – så det var bara att ägna lunchrasten till att pyssla om gossarna – jag frågade vad de ville göra, fast det visste jag redan. Kolla på tåg, förstås. Det bar av till Centralstationen. En timme gick snabbt bland spännande tåg, kryddat med sjukt prissatt Festis på Pressbyrån. Herregud säger jag, de måste ligga på gränsen till vad som kan anses vara ocker.

MTR Express – den nytillkomna rivalen till X2000 och SJ på sträckan Glennborg-08. De röda X74 ser riktigt trevliga ut, bra priser har de också – kan ju vara något. Göteborg, Centralstationen, 2015.

MTR Express

X74 ja, de röda signifikanta tågen som egentligen heter Stadler FLIRT, är mycket intressanta för en tågintresserad. MTR har köpt in 6 exemplar av detta alternativ till X2000. De röda tågen är såväl lättare som starkare än SJs väl inkörda snabbtåg, men då man saknar den korglutning som X2000 har så får man köra max 174 km/h mellan Sveriges framsida och huvudstaden. X2000 gör en tidsvinst på ca 15 minuter då de får hålla 200 km/h på samma sträcka – just för att tåget kompenserar lutningen i kurvorna. MTR attraherar dock med trevlig prisbild, allmänt nytänk kring tågresandet och inte minst just nya tåg.

+ Det är fredag. En mycket intensiv vecka, med stort inflöde på jobbet i kombination med veckolångt vabbande, är slut. På söndag blir det ett kortare motionslopp på schemat – jag och en kollega företräder firman på Hisingen Runt. 5 mil är inget man skryter om i cykelsammanhang, något som kan liknas vid uppvärmning enligt min Ironman till chef – men det blir en kul grej.

– Vecka 22 var rätt tuff.

Advertisements

~ by onemountainsplace on May 29, 2015.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: