Hisingseld.

Att bilar sticks i brand i Glennborg är vardagsmat och inget jag längre blir förvånad över. Förbannad och frågande blir jag, men det verkar vara en trend som är här för att stanna. Huruvida den stora branden vid Backaplan som härjade mellan onsdagen och torsdagen, för övrigt i samma komplex som den hemska Backabranden 1998 utspelade sig i, var menad att bli så omfattande eller om man “bara” ville elda upp ett gäng skåpbilar är ännu oklart. Men två unga hannar har gripits av polisen och förhörs nu. Senast på söndag får vi veta om misstankarna är starka nog för häktning. Den (om någon) som döms riskerar ett massivt skadeståndsanspråk då ett flertal företag drabbats hårt. [GP, Brandmisstänkta fortsatt anhållna]

Många timmar hade gått när vi kom till platsen, men det pyrde fortsatt en del. Göteborg, Herkulesgatan, 2015.

Backafire 1

Omfattande förödelse – oklart i detta nu om det var avsikten, eller om man “bara” skulle elda bilar. Göteborg, Herkulesgatan, 2015.

Backaplan fire

Automaten för P-biljetter verkar ha klarat sig bra i förhållande till omgivningen. Göteborg, Herkulesgatan, 2015.

BA klarade sig

Brandmännen diskuterar nästa åtgärd. Göteborg, Herkulesgatan, 2015.

Discussion

En av flera biilar som stuckits i brand i närområdet. Göteborg, Herkulesgatan, 2015.

One of several

Vattnandet pågick medan en grävskopa vände runt på det som återstod av det som bland annat var Sängjätten för några dagar sedan. Göteborg, Herkulesgatan, 2015.

Shower

+ Gällande detta inlägg finns det knappast något positivt att lyfta fram.

– En av de misstänkta har ett digert brottsförflutet – trots sin relativt späda ålder. Ett levande exempel på att det är dags att tänka om gällande unga brottslingar. Oavsett om han är skyldig till detta eller ej.

 

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 17, 2015.

 
%d bloggers like this: