Senaste från Hisingen.

S90. I helgen var det så premiärvisning för den stora massan, allmänheten, på NK. Precis som när senaste XC90 presenterades således – en strategi man verkar vara nöjda med. Jag hann inte med att kolla in den i helgen, då gossarna var sjuka, men när jag cyklade till jobbet på måndagsmorgonen höll man som bäst på att baxa ut finbilen till en väntande biltransport. Mången nyfiken, likt undertecknad, studerade med tindrande ögon det senaste från biltillverkaren på Hisingen.

Precisionskörning – med många nyfikna och minimalt utrymme så hade föraren en delikat uppgift att få läckerbiten upp på biltransporten. Göteborg, Östra Hamngatan, 2016.

S90 NK 1

Inte heller denna Volvo riktar in sig på vanliga löntagare – man har gjort ett allvarligt avstamp för att ta sig uppåt i det så kallade premiumsegmentet, för att konkurrera med fina bilar från de stora tyska tillverkarna. Det känns som att man är på god väg att lyckas med en riktigt lyckad kombo av design, kvalitetskänsla och tekniska lösningar. Jag själv är vansinnigt förtjust i ambitiösa målsättningen att ingen skall behöva dö eller allvarligt skadas i en ny Volvo från och med år 2020. Nya S90 kan bli din från 329 000 kr.

Bakljusen är lite egensinniga, lite som när första S80 kom så kräver de lite tillvänjning. Men jag har haft förmånen att se bilen många gånger innan och gillar ändalykten som gör att bilen sticker ut – på ett bra sätt. Göteborg, Östra Hamngatan, 2016.

S90 NK 2

Plus. Volvo S90 förstås. Helt fantastiskt snygg bil. Jag håller dock kombibilar högre och snart, mycket snart, kommer vi att kunna avnjuta V90 också.

Minus. Omfattande narkotikahandel vid huvudentrén på Östra sjukhuset, man tror inte det är sant. Vad är det för fel på folk? Låt sjukhusen vara fredade zoner – tack. [GP, Knarkhandel i Sahlgrenskas entré – tvingas sätta in vakter]

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 16, 2016.

 
%d bloggers like this: