Ur tjänst.

De mystiska problem som drabbat senare upplagor av XC70 – där styrning och bromsar kan slås ut för en kortare stund, lär förstås även kunna drabba polisens versioner. Myndigheten tar inga risker, utan väljer att plocka berörda fordon, inte mindre än 116 exemplar, ur tjänst. Hemma hos oss i Västra Götaland rör det sig om 20 bilar som blir ståendes i väntan på att felet åtgärdas. Tillsvidare får konstaplarna åka runt i “andra modeller och bussar”, enligt presstalesmannen. [GP, 116 polisbilar tas omedelbart ur tjänst]

Bilarna som berörs är av senaste slag, alltså inte denna XC70 som är av årsmodell ´14. Bild från tidigare i år när bilist av okänd anledning lyckats lägga sin bil på taket, i det lätt moddiga underlaget. Göteborg, E20, 2016.

Coppers on E20

Plus. Det är ljust ute när man åker hemåt en stund innan kl. 17 – lika skön känsla varje år. Snart är det vår.

Minus. Inbrott hos grannarna, tillika vännerna, under dagen. Frun i huset var dock hemma, vilket de inte kalkylerat med och fick lämna tomhänta. Mystiska spökfel i en så beprövad bil som XC70. En bilmodell är generellt aldrig bättre än de sista årgångarna – något som gör det än mer underligt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 17, 2016.

 
%d bloggers like this: