Bombhot mot Allum.

Indikationerna var starka enligt uppgift och polisen valde att inte chansa. Ett bombhot som på något vis uttalats mot Allum utlöste ett storlarm på söndagen. Köpcentrumet utrymdes och alla entréer och omgivande vägar spärrades av (nästan i alla fall) i väntan på att bombgruppen samlat sina styrkor och kunde påbörja ett genomsök på sena eftermiddagen. Vad det hela mynnade ut i får man väl se lagom till morgonkaffet. En anmälan har upprättats gällande förberedelsestadiet av allmänfarlig ödeläggelse. [GP, KÖPCENTRET ALLUM UTRYMS] [GT/Expressen, Köpcentret Allum utryms efter bombhot]

Polisens SandCat var på plats. Bepansrad och nästan mer att se som ett militärt än polisiärt fordon. I grund och botten en ombyggd Ford F-450. Partille, Nils Henrikssons väg, 2016.

Sandcat Allum

Polisens bombenhet nyttjar den diskreta Mercedes Sprintern i mitten. Lastad med allt de kan tänkas behöva för att finna, avlägsna och förstöra påträffade sprängladdningar. Partille, Nils Henrikssons väg, 2016.

Bombsquad Allum

Polisens insatsledning längst fram och längst bak Räddningstjänstens dito – de som i praktiken bestämmer allt på platsen. Partille, Nils Henrikssons väg, 2016.

Insatsledning och resurser

En av de lugnare posteringarna av allt att döma. Partille, Kyrktorget, 2016.

Polis Allum bussterminalen

Medan detta var en av de mer hektiska – polismännen hade vid denna infart fullt upp med att förhindra shoppingsugna bilister att rulla in mot köpcentrumet. Partille, Gamla Kronvägen, 2016.

Polis Allum Gamla Kronvägen

God överblick över komplexets huvudentré och P-huset. En plats som var spöklikt öde jämfört med vad en ordinär söndag brukar bjuda. Partille, Carl Wilhelm Carlbergs allé, 2016.

Polis Allum Slottet

Ännu en hektisk postering, denna konstapel fick inte en lugn stund då platsen inte minst var samlingsplatsen för insatsens stabsfunktioner och med det – en mängd nyfikna. Likt undertecknad. Partille, Nils Henrikssons väg, 2016.

Polis Allum Nils Henriksson

Mången har ställt sig frågan varför man vid vissa avspärrningar stod i det närmaste dikt-an mot Allum. Av posteringarna att döma så bör hotet vara placerat i komplexets södra del. Kanske får vi veta mer – eller så blir det locket på. Partille, Kyrktorget, 2016.

Polis Allum Kyrkbytorget

Parallellgatan till motorvägen var även den avspärrad, dock ej just intilliggande E20 vilket känns lite underligt. Men även det tyder på att hotet borde finnas i komplexets södra delar. Partille, Parallellvägen, 2016.

Polis Allum Parallellvägen

Plus. Det finns onekligen en rejäl mängd resurser att sätta in när det är allvar. Kollade på hus idag med frun i huset – efter många års trivsel känner vi båda att det vore trevligt med något eget. Vi kollar högt och lågt och får väl se vart denna vändning tar vägen.

Minus. VAB igen. Vabruari har verkligen träffat oss med full kraft. Nu är det minstingens tur att drabbas av feber. Man kan ju få magkatarr för mindre.

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 21, 2016.

 
%d bloggers like this: