Kraften är återuppväckt.

Den största filmhändelsen på många, många år blev verklighet i december förra året då Star Wars VII släpptes. Jag såg den på premiärkvällen tillsammans med en gäng andra frälsta och inbitna. En smått fantastisk upplevelse i mångt och mycket. Även om inte känslan var riktigt densamma som när min Uncle släpade med mig och brorsan till Draken 1986, då Return of the Jedi gick på vita duken. Bäst var Daisey Ridley som Rey. Skrotletaren på Jakku, som uppenbarligen är ämnad för något större. Filmens elaking började imponerande, men hans svajiga självbild och plötsliga oförmåga att hantera ljussabel mot otränade förmågor störde mig. Filmen upplevs av en del som något av en repris av episod IV – och det kan jag bara instämma i. Det positiva är dock överlägset, även om mycket nu hänger på nästa film. Men tills dess, TFA kommer snart att gå att avnjuta hemma i soffan – 11e april släpps den digitala HD-versionen, den 22a i samma månad finns den på Blu-ray och DVD. 8/10.

Den nya tidens Stormtrooper – känns som att de förbättrat sin träffsäkerhet något. Deras kromade chef, Phasma, kunde man dock fått mer av tycker jag. Hon lär enligt uppgift återkomma i nästa film, trots att hon slutade i metallåtervinningen. Göteborg, Bergakungen, 2015.

New Gen

Plus. TR-8R – en Stormtrooper som har kommit att bli något av en superkändis i sammanhanget. Namnet har han fått av fansen – då han upprört ropar “Traitor” till avhopparen Finn, innan han går loss på honom med en batong. BB-8 – behaglig liten rullande droid som tar lagom mycket plats. “TK-007” Daniel Craig – förstås. Han gör ett anonymt inhopp som Stormtrooper som Rey, efter viss möda, lyckas dupera när hon är fängslad. Rey. Filmens klarast lysande stjärna och det är inte alls dumt att huvudrollen görs av en kvinna. Rogue One – fristående Star Wars-film som kommer i december. Om alliansens kamp att få tag i ritningarna till den första Dödsstjärnan. Skvaller gör gällande att såväl Darth Vader, Cad Bane och Boba Fett kommer att vara aktuella karaktärer. Jisses, kan o m ö j l i g e n bli fel.

Minus. Kylo Ren – i filmens öppning en nattsvart och mycket imponerande ond kraft, som kan stoppa laserskott, utvecklas till en finnig, vilsen och osäker tonåring. Nja – jag gillar det inte. Captain Phasma – kändes som att hon var tänkt som en ny Boba Fett – lite mystisk med få repliker. Riktigt så blev det ju inte.

Advertisements

~ by onemountainsplace on March 6, 2016.

 
%d bloggers like this: